Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótához a 15 dkg porcukrot...

Piskótához a 15 dkg porcukrot helyettesíthetem sima cukorral?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 5. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze miért ne?Én mindig kristálycukorral csinálom.
2016. ápr. 5. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ugyan úgy 15 dkg rakjak bele?
2016. ápr. 5. 11:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ugyanannyi kell, csak kissé tovább kell habosítani a tojás sárgájával, mintha porcukrot használnál.

Ha van kávédarálód, 2 perc alatt ledarálhatod kristályt, de tényleg nem feltétlenül kell por.

2016. ápr. 5. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Régen is mindig kristálycukorral csináltuk, és fakanállal kevertük egészen addig, míg a cukor el nem olvadt, és majdnem fehér lett a massza.

Persze eközben sok levegőt is belekevertünk, amitől még könnyebb lett a piskóta.

2016. ápr. 5. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én kristálycukorból kicsit többet szoktam tenni.
2016. ápr. 5. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
28%

Sokan készítik kristálycukorral. Én nem szoktam rakni bele semmilyet, max. ízesítőnek 5-10 gramm xilitet (4-6 tojáshoz), szigorúan porként, de mintha a xilit nem is szeretne olvadni... Nem fontos, úgyis darálok, sosem használjuk nagy kristályokban.

A cukormennyiség merőben ízlésfüggő, de az eredeti igazi piskótareceptben tojásonként 1 dkg van (s 1 dkg lizt, víz, hozzáadott zsiradék semmi. de sokféle más piskótának nevezett recept akad).

2016. ápr. 5. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!