Piskótához a 15 dkg porcukrot helyettesíthetem sima cukorral?
Igen, ugyanannyi kell, csak kissé tovább kell habosítani a tojás sárgájával, mintha porcukrot használnál.
Ha van kávédarálód, 2 perc alatt ledarálhatod kristályt, de tényleg nem feltétlenül kell por.
Régen is mindig kristálycukorral csináltuk, és fakanállal kevertük egészen addig, míg a cukor el nem olvadt, és majdnem fehér lett a massza.
Persze eközben sok levegőt is belekevertünk, amitől még könnyebb lett a piskóta.
Sokan készítik kristálycukorral. Én nem szoktam rakni bele semmilyet, max. ízesítőnek 5-10 gramm xilitet (4-6 tojáshoz), szigorúan porként, de mintha a xilit nem is szeretne olvadni... Nem fontos, úgyis darálok, sosem használjuk nagy kristályokban.
A cukormennyiség merőben ízlésfüggő, de az eredeti igazi piskótareceptben tojásonként 1 dkg van (s 1 dkg lizt, víz, hozzáadott zsiradék semmi. de sokféle más piskótának nevezett recept akad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!