Húsvéti sonkából milyen ételeket lehet csinálni? Megmaradt egy csomó, jövő hétre főznék belőle valami finit. Ham&eggs-en és bablevesen kívül.
szia!én is besokalltam főtt sonkából, úgyhogy tegnap du. nekiálltam egy sonkás-krumplis maffinnak.ma azt hoztam a "dolgozóba" a locsoló pasiknak. jobban fogy , mint az édes süti.ha akarod leírom a recit.
üdv.
Szia!
Igen, légyszi írd már le, a sós sütifélék nálunk is nagyon mennek :)
Holnap megsütöm!
Szia! irom is.
1 bögre =2,5 dl.
-2 bögre liszt
1 bögre tejföl vagy natur johgurt vagy kefír
1 sütőpor
1 dl olaj
3-4 közepes főtt krumpli
2 tojás
kb 1,5 bögre apróra vágott sonka
két kávéskanál delikát, bors ízlés szerint
tetejére reszelt sajt
a krumplit héjastól megfőzöd, lehűtöd. a reszelő nagyobb
lyukán lereszeled.
a tojást , a tejfölt, az olajat jól elkevered a sütőporos
liszttel, lazán bele a krumpli, a sonka.
ha nagyon sűrű lenne, pici tejjel lazítsd.olyan nokedlitészta szerűnek kell lennie.
kóstold meg, hogy elég sós-e.
ha van papírkapszlid, abba töltsd , de ne legyen teljesen tele.
180 fokon kb 5 percig süsd, aztán vedd közepesre.
tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e.
ha már jó, reszelt sajtot szórj rá és még egy kicsit
piruljon.pár percig pihenjen, mielőtt kiszeded a tepsiből,aztán mehet a második adag.
ebből kb.20-24 db lesz.
remélem ízleni fog.
üdv.
Köszi!
Nagyon jól hangzik, és minden van itthon hozzá :)
Szia! a muffinos vagyok,de leírom még neked, hogy mi lesz a végső sonkamaradékom sorsa szombaton.
hagymát dinsztelek, radobom a sonkacsíkokat, picit átsütöm.hozzájön egy 450 gr-os mexikói mix, egy marék gomba.kifőzök egy zacskó csavart tésztát vagy pennét
és összekutyulom őket.jénaiba borítom és nyakonöntöm tojásos tejföllel, hogy jól közé csurogjon.
be a sütőbe és mikor pirulni kezd reszelt sajt megy a tetjére olvadásig.
így végre elfogy a maradék sonkám.
üdv.
Szia.
Találtam egy linket, én kitettem a kedvenceim közé, mert sok jó ötletet találtam. :-)
ó bocsi.... a lényeg lemaradt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!