Húsvéti sonkából milyen ételeket lehet csinálni? Megmaradt egy csomó, jövő hétre főznék belőle valami finit. Ham&eggs-en és bablevesen kívül.
Ez nem főtt étel, viszont nagyon fini (épp ma délelőtt készítettem egy adagot).
Vendégváró saláta
Hozzávalók:
½ kg sonka
½ kg trappista sajt
4 jó nagy fej vöröshagyma
10 db főtt tojás
5 db nagyobb csemege uborka
2 nagy tubus majonéz
2 nagy pohár tejföl
mustár, fehérbors, citromlé, porcukor vegeta ízlés szerint
Elkészítése:
A sonkát és a trappista sajtot kb. 8x8x8 mm-és kockákra szelem.
A vöröshagymát és az uborkát apró kockákra. A főtt tojást pedig kétszer, egymásra merőlegesen teszem a szeletelőbe, így azt is apróbb darabokban teszem a salátába.
A majonézt összekeverem a tejföllel és a fűszerekkel. Sózni nem szabad, mert a vegeta elég sós. A többi fűszert ízlés szerint adagolom. Majd az egészet összekeverem.
Ez egy jó nagy adag, megtölt egy kb. 2,5 literes edényt, ami nagyon soknak tűnik, de isteni finom, ezért hamar elfogy. :-)
előző vagyok
Azt elfelejtettem írni, hogy az év egyéb időszakában gépsonkából vagy csemegekarajból szoktam készíteni.
"Legyé má" - :D Lyuk a gödörből...
Egyébként a ham and eggs és a sonkás rántotta két különböző fajta étel. :)
Székelykáposztába is felhasználhatod, bármilyen salátát készíthetsz belőle. A fent leírtakból én is szemezgettem, jó ötletek voltak.
A hemendegsz sonka tükörtojással, a gyengébbek kedvéért.
Általában magyarul beszélek, de ez sztm már benne van annyira a köztudatban, hogy minden magyar ismeri.
A hamburgert, a hot-dogot, a pizzát hogy hívod????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!