Mennyi ideig kell főzni a barnarizst?
Figyelt kérdés
2008. szept. 22. 13:41
1/4 anonim válasza:
Tovább,mint a fehérrizst,kb.m0g meg nem puhul (kiveszel 1 kicsit,és megvizsgálod,mennyire puha)
2/4 anonim válasza:
kb. kétszer annyi ideig,mint a fehérrizst.gyorsrizsnél ez kb. 40-45 perc.
3/4 anonim válasza:
Ha éjszakára beáztatod a barnarizst könnyen boldogulsz. Érdemes fedő alatt főzni, így jóval hamarabb megpuhul. Figyelem! ha áztattad, akkor nem kell 2x víz, elég a 1,5x vagy még kevesebb. A barnarizst kuktában vagy jó vastag aljú lábasban - mint pl zepter - érdemes főzni. Főzöd amíg elpárolog a víz, majd elzárod a gázt és hagyod dunsztolódni további 15-20 percet. Ekkor megdagad és mégjobban megpuhul a rizs. És igen érdemes az egész folyamatra rászánni kb. 45 percet. Ha így csinálod nagyon finom pergős lesz a rizsed és még olajon se kell lepirítani az elején, egyszerűen hideg vízben tedd a tűzre.
4/4 anonim válasza:
előző válaszoló vagyok. Az említett technikával ugyanígy főzhetsz más reform gabonát is: hajdina, köles, árpa, tönkölybúza, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!