Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktak főzni húsvétkor?

Mit szoktak főzni húsvétkor?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy pénteken halászlét,mert nem lehet enni húst.és mi van a szombattal és vasárnappal?akkor mit kell enni?és hétfőn ha jönnek a locsolók?és mikor kell enni sonkát,tojást... ?
2010. ápr. 2. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Töltött hús, burgonya saláta, rántott hús, húsleves.
2010. ápr. 2. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pénteken nem szokás halászlét sem enni,azt karácsoiny este szokás.Pénteken inkább valamilyen tésztát.

Szombat estére kell megfőzni a sonka-kolbászt-tojást,és hétfőn is az járt régen a locsolóknak.

Húsvétkor a hagyományos étel a bárány volt.Ma mindenki azt főz,amit akar.

2010. ápr. 2. 21:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk péntek a teljesen hús(hal) és tejtermék mentes nap. Így ma az ebéd paradicsomos tészta volt.

Szombat este sonka-tojás és kalács lesz, ebédre szerintem halat sütünk. És vasárnap ugyan bárány szokás,de töltött csirkét sütünk, majd lesz rántott hús, különböző köretek. Szerintem manapság senkit nem tartja be, a szokást, egyrészt a bárány, de nem csak ez, minden hús drága. Ami még maradt a szokásokból az a sonka-tojás-torma-kalács.

2010. ápr. 2. 21:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Pénteken valamilyen tészta, szombaton töltött csirke, vasárnap joghurtos csirke, hétfön töltött káposzta, sonka, tojás mindemellé salik és mindenféle süti.

Elég sok vendég jön és bármit csinálunk elfogy.

2010. ápr. 3. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!