Mit szoktak főzni húsvétkor?
Pénteken nem szokás halászlét sem enni,azt karácsoiny este szokás.Pénteken inkább valamilyen tésztát.
Szombat estére kell megfőzni a sonka-kolbászt-tojást,és hétfőn is az járt régen a locsolóknak.
Húsvétkor a hagyományos étel a bárány volt.Ma mindenki azt főz,amit akar.
Nálunk péntek a teljesen hús(hal) és tejtermék mentes nap. Így ma az ebéd paradicsomos tészta volt.
Szombat este sonka-tojás és kalács lesz, ebédre szerintem halat sütünk. És vasárnap ugyan bárány szokás,de töltött csirkét sütünk, majd lesz rántott hús, különböző köretek. Szerintem manapság senkit nem tartja be, a szokást, egyrészt a bárány, de nem csak ez, minden hús drága. Ami még maradt a szokásokból az a sonka-tojás-torma-kalács.
Pénteken valamilyen tészta, szombaton töltött csirke, vasárnap joghurtos csirke, hétfön töltött káposzta, sonka, tojás mindemellé salik és mindenféle süti.
Elég sok vendég jön és bármit csinálunk elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!