S. O. S. rántott húst meddig kell sütni és milyen hőfokon?
A főzés nem olyan, hogy beállítod a hőfokot, a konyhai órát, aztán hadd menjen. :-)
Fedő nélkül, közepes vagy alacsony hőfokon addig, amíg át nem sül, aztán magasabb hőfokon addig, amíg színt nem kap és ropogós nem lesz egy picit.
Az olajnak annyira forrónak kell lenni, hogy ha eg fakanalat belemártasz, azonnal buborékok legyenek mellette. A bepanirozott húst belerakod, amikor az alsó fele szép szinü ((kb 3-5 perc), akkor megforditod, a másik oldalát is ugyanúgy sütöd, kiszeded, papirtörlöre rakod, hogy leitassa róla az olajat.
Ha az olaj nem elég meleg, akkor beissza a panir az olajat és nagyon ocsmány ize lesz.
Első vagyok. Nos, ez az átka a villanytűzhelynek: lassan hűl.
Esetleg próbáld meg két lapon: az egyik közepes vagy lassú, a másik forró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!