Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. rántott húst meddig...

S. O. S. rántott húst meddig kell sütni és milyen hőfokon?

Figyelt kérdés
Karajt kiklopfoltam, bepaníroztam, olajat kiöntöttem és hoppá itt a bibi :D Hogyan tovább? Villanytűzhely 1-2-3 fokozattal. Melyikre kapcsoljam és hány percig süssem a husit? És fedővel vagy anélkül? Köszönöm!
2010. ápr. 2. 18:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A főzés nem olyan, hogy beállítod a hőfokot, a konyhai órát, aztán hadd menjen. :-)


Fedő nélkül, közepes vagy alacsony hőfokon addig, amíg át nem sül, aztán magasabb hőfokon addig, amíg színt nem kap és ropogós nem lesz egy picit.

2010. ápr. 2. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor minden adag husi között kapcsolgatni kell? :P Van kb. 20 szelet husi.
2010. ápr. 2. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Forrón, különben teleszívja magát olajjal.
2010. ápr. 2. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az olajnak annyira forrónak kell lenni, hogy ha eg fakanalat belemártasz, azonnal buborékok legyenek mellette. A bepanirozott húst belerakod, amikor az alsó fele szép szinü ((kb 3-5 perc), akkor megforditod, a másik oldalát is ugyanúgy sütöd, kiszeded, papirtörlöre rakod, hogy leitassa róla az olajat.

Ha az olaj nem elég meleg, akkor beissza a panir az olajat és nagyon ocsmány ize lesz.

2010. ápr. 2. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Első vagyok. Nos, ez az átka a villanytűzhelynek: lassan hűl.


Esetleg próbáld meg két lapon: az egyik közepes vagy lassú, a másik forró.

2010. ápr. 2. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha viszont végig forrón sütöd, akkor csúnyán összeugrik, megég, és nem puha, foszlós lesz a belseje, hanem félig nyers.
2010. ápr. 2. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
nagyon forró olajba bedobod őket és kisebb (attól függ milyen vastagok a szeletek) lángon addig néha néha megnézzed aranybarna-e ha igen megfordítod óvatosan!
2010. ápr. 2. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek. :) Fincsi lett a husi, jól átsült. Viszont annyi a gond vele, hogy a panír száraz lett, nagyon ropog. Mit ronthattam el? Én eddig olyan rántott húst ettem, aminek a panírja puha volt.
2010. ápr. 2. 20:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy picit tovább sütötted a kelleténél és kiszáradt.
2010. ápr. 2. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
6%
Ha kisütés után egy pillanatra vízbe mártod a húst,és az edényt lefödöd,mibe a kisült húst tetted,puha lesz a panírja.
2010. ápr. 3. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!