Kolbászfüstölőt csináltam füstgenerátorral és egy 200 literes fémhordóból.2 napig füstöltem bükkfa forgács fölött, hideg füsttel. Nagyon sok víz csapódott ki a kolbászon és a hordó alján. A kolbász szaga nem jó. Mi a hiba?
Figyelt kérdés
2016. márc. 12. 15:42
1/1 egybaba válasza:
1. A 200 literes vashordót lángolásra használják inkább, nem hideg füstölésre.
2. A pára elvezetése, és a füstölő szellőztetése hideg füstnél is szükséges.
3. A hideg füstölésnél a hús megromlását megakadályozó hideget is biztosítani kell a füstölés közben, mivel a hideg füstölés egy hosszan tartó folyamat ( téli szaláminál 28 nap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!