A marhapörköltnek mennyi idő kell?
Természetesen arra gondolok, amíg megfő.
Sok helyen 3-4 órát írnak, igaz ez?
Melyik részéből főzöd? Jól mondták, kb. 3-4 óra lassú tűzön/gázon. Elég lassan puhul.
Tipp: először csak hagymán kezd el kis tűzön "izzasztani", majd ha eresztett levet, lassan öntsd fel kevés vízzel és némi vörösborral. Lefedve hagyd főni 1,5 órát, majd fedő nélkül még 1,5-2 órát. Félóránként kóstold és nem nyúlsz mellé.
Jól írják, a marha korától és a az alkatrésztől si függ. A lábszár a legfinomabb, de vannak más puha részek is, amik pörköltnek jók.
A 3-4 óra reális, hogy vajpuha legyen.
Persze nem az elején kell felönteni egy hektó vízzel, hanem, ha kiadta a saját levét, sűrű szafton kell főzni, állandóan kevés vízzel (ha van hús/csont alaplével pótolni a levet, de mindig csak annyival, amennyi ellepi.
Érdemes rá odafigyelni, mert megéri , hogy finom ,sűrű, mártásszerűen szaftos pörköltünk legyen.
Aki szerint a lábszár a legjobb pörköltnek, illetve az hú de milyen hús az eléggé álomvilágban él.
Pont fordított a helyzet: a lábszár annyira inas és kemény, hogy bármi másnak teljesen alkalmatlan. Ezért készül belőle pörkölt.
Annak ellenére, hogy 1 kezemen nem tudom összeszámolni, hogy hány dolog függvénye, mégis másodpercre pontosan megmondom neked a választ:
Amíg fel nem puhul! :)
Igen, megint garázdálkodik a lepontozó troll. De tudod mit? Legyen ez a legnagyobb örömöd!
A marhahús rostosabb, lassabban fő, mint a sertés, adott esetben reális lehet a 3-4 óra főzés. Egy megjegyzés: ha vörös bort teszel hozzá, azt soha ne az elején, mindig csak a vége felé, amikor már félig-háromnegyedig megpuhult a hús, mert a borban lévő csersavak nehezítik a rostok puhulását.
Köszi, valóban, lábszárból szeretném elkészíteni, kb 1 kg-nyi mennyiséget.
Mindenkit felpontoztam :)))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!