Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A marhapörköltnek mennyi idő...

A marhapörköltnek mennyi idő kell?

Figyelt kérdés

Természetesen arra gondolok, amíg megfő.

Sok helyen 3-4 órát írnak, igaz ez?


2016. márc. 9. 17:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a mennyiségtől is függ. De általában 1-2 óra, mert a marha hús az nem puhul olyan gyorsan.
2016. márc. 9. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 tiebchie válasza:
68%

Melyik részéből főzöd? Jól mondták, kb. 3-4 óra lassú tűzön/gázon. Elég lassan puhul.

Tipp: először csak hagymán kezd el kis tűzön "izzasztani", majd ha eresztett levet, lassan öntsd fel kevés vízzel és némi vörösborral. Lefedve hagyd főni 1,5 órát, majd fedő nélkül még 1,5-2 órát. Félóránként kóstold és nem nyúlsz mellé.

2016. márc. 9. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Függ attól is, hogy mennyire fiatal volt a marha. Ha öreg, akkor lehet, hogy 4 óra sem elég. Hamarabb puhul, ha teszel hozzá egy kiskanál szódabikarbónát.
2016. márc. 9. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól írják, a marha korától és a az alkatrésztől si függ. A lábszár a legfinomabb, de vannak más puha részek is, amik pörköltnek jók.

A 3-4 óra reális, hogy vajpuha legyen.

Persze nem az elején kell felönteni egy hektó vízzel, hanem, ha kiadta a saját levét, sűrű szafton kell főzni, állandóan kevés vízzel (ha van hús/csont alaplével pótolni a levet, de mindig csak annyival, amennyi ellepi.

Érdemes rá odafigyelni, mert megéri , hogy finom ,sűrű, mártásszerűen szaftos pörköltünk legyen.

2016. márc. 9. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Való igaz, lábszár a legjobb, de ha nagyon apróra vagdalod, akkor gyorsabban kész lesz.
2016. márc. 9. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
33%

Aki szerint a lábszár a legjobb pörköltnek, illetve az hú de milyen hús az eléggé álomvilágban él.

Pont fordított a helyzet: a lábszár annyira inas és kemény, hogy bármi másnak teljesen alkalmatlan. Ezért készül belőle pörkölt.

2016. márc. 9. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Annak ellenére, hogy 1 kezemen nem tudom összeszámolni, hogy hány dolog függvénye, mégis másodpercre pontosan megmondom neked a választ:

Amíg fel nem puhul! :)

2016. márc. 9. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
A lepontozgatás az megy, a gondolkodás még kevésbé.
2016. márc. 9. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, megint garázdálkodik a lepontozó troll. De tudod mit? Legyen ez a legnagyobb örömöd!


A marhahús rostosabb, lassabban fő, mint a sertés, adott esetben reális lehet a 3-4 óra főzés. Egy megjegyzés: ha vörös bort teszel hozzá, azt soha ne az elején, mindig csak a vége felé, amikor már félig-háromnegyedig megpuhult a hús, mert a borban lévő csersavak nehezítik a rostok puhulását.

2016. márc. 10. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi, valóban, lábszárból szeretném elkészíteni, kb 1 kg-nyi mennyiséget.

Mindenkit felpontoztam :)))

2016. márc. 10. 17:14

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!