Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan sütireceptet szeretnék...

Olyan sütireceptet szeretnék ami tészta, túrós töltelék és csokimáz?

Figyelt kérdés
vagy valami hasonló csak az a lényeg hogy csokis is legyen
2010. ápr. 2. 11:28
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Éppen ma sütöttem a gyerkőc szülinapjára! Nincs neve, csak ugyanezt kérte mint te, ezért improvizáltam:

vizes piskótából tortát sütöttem (4 tojás, 17 dkg liszt, 21 dkg cukor, csapott mokkáskanál sütőpor, 4 evőkanál víz. A formát mindenhol ki kell vajazni és lisztezni!), amikor kihült, 3 felé vágtam és betöltöttem fél kiló áttört túró + 3 dl tejszínhab (ne felejts el habfixálót adni hozzá, úgy nem esik össze) + 2 evőkanál tejföl + fogalmamsincsmennyi porcukor, vaníliás cukor (csak rakosgattam és kóstolgattam, hogy finom édes legyen) és citromhéj+lé sima keverékével. A tejfölt tedd bele utoljára, ha kell egyáltalán - látni fogod az állagán, nehogy túl híg legyen. Ha mégis hígra sikeredik, ne ess kétségbe, egy kis zselatinnal összekaphatod (mint a joghurt tortánál). A kész tortát csokimázzal vontam be.

2-3 óra kell neki a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

2010. ápr. 2. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!