Szeletelt zöld olívabogyót milyen ételek készítéséhez tudok felhasználni?
Én azt szoktam csinálni, ha felbontok egy nagyobb üveg olajbogyót, hogy kis adagokra osztom, műanyag dobozkákba, tálkákba teszem, és lefagyasztom, Két nap után kiveszem a dobozból, és nejlonzacskóba teszem, hogy kevesebb helyet foglaljon. Ha pizza tetejére szükségem van 10-15 szem olajbogyóra, akkor kiveszek egy adagot, 20 perc alatt kiolvad, és már használhatom is.
Ha tudom, hogy néhány napon belül fel fogom használni a maradékot, akkor egy pici szalicilt, van Na-benzoátot szórok a lé tetejére, és úgy teszem be a hűtőbe, így nem "pimpósodik meg".
Reggelire, vacsorára nagyon finom marinálva egy kis olajjal, fűszerekkel, esetleg fetát, paprikát tehetsz mellé, egy szelet kenyérrel isteni.
Csinálhatsz belőle olajbogyós hummuszt, teheted pizzára vagy melegszendvicsre, salátába, szószokba (pl. citromos szószba), és ami a legjobb ki is ránthatod pl. parmezános bundában, partifalatnak kiváló. Teheted tésztaételekbe is pl. tejszínes-gombás-olívás-fokhagymás tagliatelle vagy spaghetti.
A tésztát akartam és is ajánlani. Zöldséges tésztákat nagyon fel tudja dobni.
Ha halas-tojásos krémet csinálsz, apróra vágva abba is nagyon finom.
A fagyasztás is jó ötlet, kis pixisekben adagonként le lehet fagyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!