Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Laktózmentes krémes sütemény?

Laktózmentes krémes sütemény?

Figyelt kérdés

Olyan recepteket keresek, amiket már kipróbált valaki itt és megosztána velem.

Egy rokonnál nemrég állapították meg ezt, húsvétra jönne hozzánk és nem tudom, mit süssek, amit ö is megehet. (a glutén nem gond, tehát az lehet benne)

Mindenkinek elöre köszönöm a segítségét.

2016. márc. 6. 19:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepetet! Egy kérdés még, a mascarpone nem problémás?
2016. márc. 26. 18:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Nalam nem okozott. Hozzateszem, 1-2 szeletnel többet nem szoktam enni a minimalis tejtartalmu sütemenyekböl sem, otthon sem. A rokonaim miattam nem vesznek laktozmentes dolgokat, es 1 db meg sosem artott meg igy sem. (Alt. tejszin a tejtermek, de ma joghurtos roladot ettem anyosomnal, 2 db-ot is nagyjabol problemamentesen.) Volt mar, h a sütemeny felenel ereztem, h ez nem jo, akkor otthagytam, hat ennyi.

Lehetseges, h ha amugy ennek kolbaszokat, kemeny sajtokat...stb, akkor ez lenne a maximum es nem ferne bele neha a tejszines süti, de igy oke. A rendszeres kaverol is leszoktam, amit korabban tejszinnel ittam, h ezzel is csökkentsem a tejtermeket. Gyakorlatilag rendszeresen semmilyen tejtermeket sem, igy mas kenyerre valo kremes sajtot, turot, joghurtot sem. Lehet, h ez is befolyasol vmit...

Talaltam egy tablazatot:

[link]

Ez alapjan a Mascapone 2.5 laktoztartalmu, vagyis kevesebb, mint a normal tejszin, es a korabban irt besorolas alapjan a 3-as csoportba sorolhato, amiket kis mennyisegben a legtöbb laktozerzekeny szervezete jol megemeszt.

Bar mar valoszinüleg elkeszült a sütemeny, vagy esetleg a vendeg is volt mar nalad. :)

Jol sikerült vegül a vendeglatas? Sztem ha megtudja, h mennyit foglalkoztal ezzel, biztosan ertekelni fogja! :)

2016. márc. 28. 00:07
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a választ meg a segítséget.

A vendéglátás igen jól sikerült, végülis méteres kalács lett, a krémjét laktózmentes tejjel készítettem és így nem volt semmi probléma. (A te receptedet meg elmentettem a következö alkalomra, köszi mégegyszer)

Az illetö nagyon örült, hogy gondoltam erre, és így nyugodtan tudod enni a süteményböl is.

Nkem az a véleményem, hogy ha valaki hozzám jön vendégségbe, akkor "kötelességem" mindent megtenni, hogy jól érezze magát és olyan ételeket készíteni, amit jó étvággyal meg tud enni. És teljesen mindegy, hogy - mint ebben az esetben - egészségügyi okból kerül valamit, vagy elvi okai vannak (pl vegetáriánus) vagy egyszerüen nem szeret valamilyen élelmiszert. Persze néha nem egyszerü, de éppen ezért rászánok kellö idöt, hogy megtaláljam a megfelelö étrendet.

Akkor kezd igazán nehéz lenni a dolog, ha több mindekinek van oylasmi, ami "tilos" és ezek nem egyeznek :)

2016. márc. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!