Laktózmentes krémes sütemény?
Olyan recepteket keresek, amiket már kipróbált valaki itt és megosztána velem.
Egy rokonnál nemrég állapították meg ezt, húsvétra jönne hozzánk és nem tudom, mit süssek, amit ö is megehet. (a glutén nem gond, tehát az lehet benne)
Mindenkinek elöre köszönöm a segítségét.
Nalam nem okozott. Hozzateszem, 1-2 szeletnel többet nem szoktam enni a minimalis tejtartalmu sütemenyekböl sem, otthon sem. A rokonaim miattam nem vesznek laktozmentes dolgokat, es 1 db meg sosem artott meg igy sem. (Alt. tejszin a tejtermek, de ma joghurtos roladot ettem anyosomnal, 2 db-ot is nagyjabol problemamentesen.) Volt mar, h a sütemeny felenel ereztem, h ez nem jo, akkor otthagytam, hat ennyi.
Lehetseges, h ha amugy ennek kolbaszokat, kemeny sajtokat...stb, akkor ez lenne a maximum es nem ferne bele neha a tejszines süti, de igy oke. A rendszeres kaverol is leszoktam, amit korabban tejszinnel ittam, h ezzel is csökkentsem a tejtermeket. Gyakorlatilag rendszeresen semmilyen tejtermeket sem, igy mas kenyerre valo kremes sajtot, turot, joghurtot sem. Lehet, h ez is befolyasol vmit...
Talaltam egy tablazatot:
Ez alapjan a Mascapone 2.5 laktoztartalmu, vagyis kevesebb, mint a normal tejszin, es a korabban irt besorolas alapjan a 3-as csoportba sorolhato, amiket kis mennyisegben a legtöbb laktozerzekeny szervezete jol megemeszt.
Bar mar valoszinüleg elkeszült a sütemeny, vagy esetleg a vendeg is volt mar nalad. :)
Jol sikerült vegül a vendeglatas? Sztem ha megtudja, h mennyit foglalkoztal ezzel, biztosan ertekelni fogja! :)
Köszi a választ meg a segítséget.
A vendéglátás igen jól sikerült, végülis méteres kalács lett, a krémjét laktózmentes tejjel készítettem és így nem volt semmi probléma. (A te receptedet meg elmentettem a következö alkalomra, köszi mégegyszer)
Az illetö nagyon örült, hogy gondoltam erre, és így nyugodtan tudod enni a süteményböl is.
Nkem az a véleményem, hogy ha valaki hozzám jön vendégségbe, akkor "kötelességem" mindent megtenni, hogy jól érezze magát és olyan ételeket készíteni, amit jó étvággyal meg tud enni. És teljesen mindegy, hogy - mint ebben az esetben - egészségügyi okból kerül valamit, vagy elvi okai vannak (pl vegetáriánus) vagy egyszerüen nem szeret valamilyen élelmiszert. Persze néha nem egyszerü, de éppen ezért rászánok kellö idöt, hogy megtaláljam a megfelelö étrendet.
Akkor kezd igazán nehéz lenni a dolog, ha több mindekinek van oylasmi, ami "tilos" és ezek nem egyeznek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!