Mit főzhetnék a hétvégén?
Nagyon szeretek főzni, szóval nem ilyen kezdő próbálkozásról van szó. Csak egyszerűen most kifogytam az ötletekből, mert mostanában amikor csak itthon voltunk mindig különféle pörköltek, bolognai ragu, chilis bab stb. készítettem.
A páromnak akarok leginkább kedveskedni, aki egyébként nem válogatós, de már örülne szerintem valami változatosnak.
Várom az ötleteiteket, kíváncsi vagyok mit ajánlanátok.
Sok minden van itthon, de pl. csirkemellel van valami jó receptetek, ami kicsit különlegesebb, nem mindennapi, és nem unalmas?
Köszönöm az ötleteket!:)
- gombás-tejszínes (sok majorannával), vagy mézes-mustáros cs.mell csíkok
- édeskömény, répa, hagyma megpucol, felcsíkoz, picit lepirít, hozzáadod a csirkemellet, pirítod, aztán 2:1 szójaszósz:méz+pici balzsamecettel leöntöd, és spagócát keversz bele
- gyros házilag
- tárkonyos raguleves (na, ezt most ennék)
- pizzára
- rizst főzöl, curry, só-bors, bele a csirke (én még mazsolát is tezsek hozzá)
- rántva kukoricapelyhes, szezámmagos, vagy magkeverékes bundában
- csmell vékoyn szeletekre, só-bors, jénaiba fekteted. 3-4dl főzőtejszínt kikeversz 2-3 ek. kecsöppel (lehet több is), leöntöd és "megsütöd" sütőben - hasábkrumplit adsz mellé
Kínai csirke
A csirkemellet csíkokra vágom, egy evőkanál szójaszósz, egy evőkanál bor, vagy vermut (el is maradhat) és egy evőkanál étkezési keményítő keverékében pácolom.
Sárgarépát, zellert, póréhagymát vékony csíkokra (julien) vágok, wokban, vagy egy nagy serpenyőben forró olajon megpirítom (nem főzöm puhára, csak épp hogy ne legyen nyers, de roppanós maradjon), kicsit sózom, tálra teszem, melegen tartom.
A wokot kitörlöm papírtörlővel, olajat hevítek benne, apróra vágott gyömbért és fokhagymát egy percig pirítok benne, rádobom a csirkemell csíkokat, 5-6 percig erős tűzön pirítom, addig, amíg teljesen ki nem fehéredik.
Kínai ötfűszer keverékkel megszórom, de bármilyen kínai fűszerkeverék jó hozzá, meglocsolom szójaszósszal és borral.
Most vagy visszateszem a zöldséget, és együtt pirítom pár percig, vagy úgy tálalom, hogy a zöldséget egy tálra terítem, és a közepére teszem a húst.
Rizzsel és különböző mártásokkal (édes-savanyú, curry) tálalom.
(Az előkészítése kicsit hosszadalmas, de maga az elkészítés 10-15 perc, leírni tovább tart, mint megcsinálni)
Egyszerű rántott csirkemellet is feldobhatod, ha panírozás előtt megkened egy kis mustárral, zúzott fokhagymával, megszórod borssal, vagy a prézlibe reszelt citromhéjat, reszelt sajtot, szezámmagot, diót, stb. keversz.
Köretnek készíthetsz majonézes krumplit, vagy majonézes karfiolt, hercegnő krumplit, különleges zöldségeket párolva, sütve.
Csirkemell dubarry módra
A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom, elősütöm, félreteszem.
Egy közepes karfiolt rózsáira szedve félig megfőzök, egy mélyebb sütőedényt kivajazok, beleteszek egy sor karfiolt, rá a csirkemelleket, arra a karfiol másik felét, leöntöm sajtos besamelmártással (vajon lisztet pirítok, tejjel felöntöm, amikor már nem forró, tojássárgáját és reszelt sajtot keverek bele, szerecsendióval, fehér borssal fűszerezem), előmelegített sütőben sütöm, amíg a teteje megpirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!