Milyen összetevők szükségesek a palacsinta tésztájához?
No igen, az arányok... A normál palacsinták iszonyú ízetlenek, mert szinte csupa lisztből állnak. Értem én, hogy a töltelék van íznek, de én a jó sárga, finom palacsintákat szeretem, otthon szerencsére olyasmi volt, főleg, amikor én készítettem. Még a lisztes korszakomban sem jöttem rá, hogyan lehetne egy tojásból sokat, ma pedig kb. 0,3-1 tojásból készül egyetlen palacsinta (egynél persze vastag, bár a leheletvékonnyal eleve nem tudok mit kezdeni, vastag, de tekerhetőből is kell vagy 6 egyszerre). Azt hiszem, maglisztből nehéz is tojásszegényt gyártani, bár a vegánoknak tuti vannak ötleteik :D
De az a fő, hogy sok ízlés, sokféle palacsinta. Mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik :) S ami befér az étrendjébe, mert csuda tudja, a magok és maglisztek nem adnak olyan igazit. Az mindegy, hogy a keményítők mennyire ízetlenek alapból, tésztánál bámulatosan átalakulnak s ezt mással nem lehet úgy alérni. Némi tápiókakeményítőt szoktam használni, az segít valamit. De a már említett sütőtökpor az aduász, az a legjobb régi palacsintáinkat is messze felülmúlja. Csak persze azt édesen eszi az ember, én pedig szeretem a sós palacsintát is.
Én fehérjeporból csinálom.
Azt a sütőtökport hol lehet beszerezni, milyen márka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!