Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen összetevők szükségesek...

Milyen összetevők szükségesek a palacsinta tésztájához?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, Pakson hagyomány a liszt nélkül készített palacsinta. Igaz ez?!

2016. febr. 24. 21:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
51%

No igen, az arányok... A normál palacsinták iszonyú ízetlenek, mert szinte csupa lisztből állnak. Értem én, hogy a töltelék van íznek, de én a jó sárga, finom palacsintákat szeretem, otthon szerencsére olyasmi volt, főleg, amikor én készítettem. Még a lisztes korszakomban sem jöttem rá, hogyan lehetne egy tojásból sokat, ma pedig kb. 0,3-1 tojásból készül egyetlen palacsinta (egynél persze vastag, bár a leheletvékonnyal eleve nem tudok mit kezdeni, vastag, de tekerhetőből is kell vagy 6 egyszerre). Azt hiszem, maglisztből nehéz is tojásszegényt gyártani, bár a vegánoknak tuti vannak ötleteik :D

De az a fő, hogy sok ízlés, sokféle palacsinta. Mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik :) S ami befér az étrendjébe, mert csuda tudja, a magok és maglisztek nem adnak olyan igazit. Az mindegy, hogy a keményítők mennyire ízetlenek alapból, tésztánál bámulatosan átalakulnak s ezt mással nem lehet úgy alérni. Némi tápiókakeményítőt szoktam használni, az segít valamit. De a már említett sütőtökpor az aduász, az a legjobb régi palacsintáinkat is messze felülmúlja. Csak persze azt édesen eszi az ember, én pedig szeretem a sós palacsintát is.

2016. febr. 25. 13:23
 12/13 anonim ***** válasza:
68%

Én fehérjeporból csinálom.

Azt a sütőtökport hol lehet beszerezni, milyen márka?

2016. febr. 25. 18:27
 13/13 anonim ***** válasza:
68%
Az a helyzet, hogy a sütőtökport magam csináltam reszelt sütőtökből, aszalógépben... Látni még nem láttam, de attól még létezhet, sokféle zöldségporral találkoztam már s nem is rossz árban, tekintve, hogy mennyi vizet vesztenek s macera sincs velük így (az aszalás még OK, de a sütőtök pucolgatása és reszelése, brrr).
2016. febr. 25. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!