Egy éjszakàt àll a tészta a hütöben nem lesz baja?
Sajtos kiflit akarok sütni,nem kell keleszteni,csak össze dolgozni,liszt,vaj,tojàs,so,sajt.
Csütörtök este be szeretném gyurni de csak péntek reggel tudom kisütni.Tapasztalt hàziassonnyok segitsetek..
Köszönöm
Sajtos kiflik recept
hozzávalók 6 főre
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl (20 %-os)
2 tojássárgája
2,5 tk só
20 dkg reszelt sajt
kenéshez
1 tojás
szóráshoz
5 dkg reszelt sajt
előkészület: 60 perc
sütés: 30 perc
elkészítés
1.A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal.
2.Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgákat.
3.Jól összegyúrjuk a tésztát és 8 cipót készítünk belőle.
4.A cipókat egyenként kb. 22 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, amit 8 cikkre vágunk.
5.A cikkeket kívülrő befelé felsodorjuk és kiflit formálunk belőlük. A tetejüket az enyhén felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
6.A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
7.Ebből a mennyiségből 64 darab kis kifli lesz
De amúgy már irtam is, h ne hari gyorsan olvastam a kérdést..És azt hittem h nem akarod pihentetni. S még egyszer leirom h nem lesz semmi baja ha pihenteted.
Nagyon köszönöm a receptedet....:-) :-) nekem is ugyan ez van meg a NO SALTY oldalon talàltam...nagyon jol hangzik ,még nem probàltam...te sütötted màr ? Finom?
Köszönöm a vàlaszt ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!