Valaki árulja el miért finom a rakott krumpli?
Ha itt ritkán előfordulok, akkor értetlenül állok, az Úgy készíted, ahogyan akarod! típusú válaszok előtt. Viszont a rakott krumpli pont egy olyan étel, ami tényleg lehet teljesen egyéni.
Kérdező, ha nem ízlik neked, azzal nincs semmi baj. Az ízlés jórészt szocializációs alapú, kisebb részben magunk alakítjuk, vagy alakul magától életünk során. Ha soha nem eszed ezt az ételt, semmi veszteség nem fog érni.
De nem az étel rossz, hanem esetleg még nem tettek eléd (vagy nem készítettél) olyant, ami neked megfelelne.
Nekem is vannak olyanok, amit meg nem tudok enni, pedig valamennyi hozzávalójával békességben vagyok. Pl. a paradicsomos káposzta. Mindent szeretek belőle, csak pont úgy nem, ahogy paradicsomos káposzta lesz belőle.
Mitől rossz az íze? Mi nem jó benne? Azt ki lehet hagyni.
Nálam ez a recept (semmi extra): nyers, kockára vágott burgonya, jó sok pirított füstölt szalonna a jó sok zsírjával, kemény tojás, kolbász (általában lángolt), bazsalikom, tejföl. De készítettem már maradék pörkölttel, héjában főtt krumplival (na azt már nem szeretem), tojás nélkül, de francia rakott burgonyát is ettem már. Az eléggé más.
Nem szeretem a paradicsomlevest, de eszembe nem jutna feltenni egy ilyen buta kérdést.
Mindenkinek más az ízlése.
Én szeretem, de csak akkor, ha virsli, esetleg szafaládé van benne. Kevés fűszerrel, de fokhagyma legyen benne és sajt is a tetején. :)
Kolbásszal, főleg ha csípős nagyon nem ízlik, úgy sohasem eszem meg, pedig már sok helyen kóstoltam úgyis, több megye háziasszonyától.
Szerintem még nem ettél finoman, ízlésednek megfelelően elkészítve.
A 3. leírta a tutit, minden összetevő finom és minden megy a többihez :)
Néha eszembe jut... Ma fel is vetettem a páromnak, hogy egyszer csinálnunk kéne megint. Pedig sem húst, sem krumplit, sem tejfölt nem eszem már... De néha ki kell lengeni. A húst nem igénylem bele, kolbászt főleg nem, s mivel a tejföl mindig sok vizet veszít, én pedig jó szaftosan szeretem, utólag is szoktam tejfölözni (most már inkább tojássárgájázni fogom szerintem), de azért jó étel ez nagyon :D Sok-sok hagymával, de szerintem sárgarépától karfiolon át almáig képes vagyok belerakni bármit, persze csak kicsi mennyiségben.
A krumpli és a hagyma régi kedvencem, a tojás pedig az étkezésem nagyobb része... Persze sok zsír is kell bele, a krumpli száraz cucc. Mmm... Nem lesz egy fogyókúrás nap :D Krumplival sosem laktam jól, tojással igen, de azért 5-8 még nem képes rá... Csodás nap lesz. Csak vigyáznom kell, nehogy szénhidrátmérgezést kapjak. Majd igyekszem extra zsírosra készíteni :)
Na bumm. Én mondjuk a halat, tésztát, csirkemellet nem igazán eszem meg.
Rakott krumplit égetve viszont az egész család imádja:)
Nagyon egyszerű, mert krumplikarikák, házi füstölt kolbászkarikák, újra krumpli és a teteje tele beborítva füstölt kakastaréj szalonnával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!