Maradék füstölt sonkát milyen ételhez tudnám fölhasználni?
Köszi a receptet, ki fogom próbálni. Biztos fincsi lesz.
Esetleg lencse- vagy bablevesbe is beleteheted.
Jah rendben, még a piros arany és a foghagymakrém kimaradt mint összetevő, mit ezt is beletesszük. Pirítóssal, meleg citromos teával igen fincsi ez a májacska így elkészítve. A sürített paradicsomot (az 1 kg májhoz egy 1 dl-es konzerv, ami olyan húskonzerv méretű, nem pedig a májkrém) már az elején hozzá kell adni, hogy azzal együtt süljön meg a máj, így kevésbé lesznek kemények a májdarabok, az ízük pedig nem annyira a sült-resztelt máj jellegzetes íze lesz (amit mi nem annyira kedvelünk) hanem inkább egy kellemes átmenet a sültből a főttmáj íz felé.
Egy alkalommal mikor éppen kifogytunk a sűrített paradicsomból, akkor citromlével helyettesítettük, így egy szintén kellemes ízű változatát kaptuk ennek az ételnek, tehát aki nem annyira kedveli a paradicsomot, az ilyen módon is elkészítheti.
Szárazbab leves,-főzelék, a lencse is finom vele, székelykáposztába is beleteheted a nyershús helyett.
babos káposzta is finom vele.Korhelylevesbe is finom.
Áztatott nagyszemű tarkababból sóletszerűséget szoktam csinálni füstölt húsdarabokkal. Ha gondolod leírom részletesebben is.
A májas recepted nagyon tetszik, nem üti egymást a füstölt ízzel.
Én vadmájas-erdeigombás lecsót szoktam készíteni és füstölt szalonnával indítom. Nagyon finom.
Kockára vágod, kevés zsíron átforgatod, és a kifőzött tésztát belekavarod, majd még tejföllel összekavarod az egészet. Egy kicsit bedugod a sütőbe, míg összepirul.
Főzhetsz belőle gulyás-levest is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!