Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék füstölt sonkát milyen...

Maradék füstölt sonkát milyen ételhez tudnám fölhasználni?

Figyelt kérdés
Vettem egy jó darab füstölt disznó sonkát, pontosabban az a rész, amit ha jól tudom édespecsenyének is hívnak. Nagy részét megettük nyersen illetve kenyérrel annak ellenére, hogy eléggé füst íze volt. A maradékot ezért inkább valamilyen főtt ételben szeretném elkészíteni. Pl sült tojással, de tojás sajnos nincs itthol. Van viszont csirkemáj, és a hozzá való hagyma is. Ezért arra gondoltunk, hogy a májjal sütnénk meg együtt a füstölt sonkát, jó sok hagymával, mondhatni hagyma-ágyon. A májat egyébként nagyon egyszerűen szoktuk elkészíteni, sok, 4 db nagy hagymát vágok össze, és megdinsztelem jó sok disznózsírban, majd megy is bele a felolvasztott máj, és a fűszerek (só, bors, paprika, petrezselyemzöld) majd fedő alatt sül-fő, és még egy doboz sűrített konzerv paradicsomot is bele szoktunk keverni. Ennek az első fázisában gondoltuk beletenni az apróra vágott sonkát, hogy a hagymával kicsit összesüljön mire belekerül a máj. Szerintetek megfelelően menne a füstölt sonka íze a májhoz?

2016. febr. 15. 00:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Köszi a receptet, ki fogom próbálni. Biztos fincsi lesz.


Esetleg lencse- vagy bablevesbe is beleteheted.

2016. febr. 15. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Jah rendben, még a piros arany és a foghagymakrém kimaradt mint összetevő, mit ezt is beletesszük. Pirítóssal, meleg citromos teával igen fincsi ez a májacska így elkészítve. A sürített paradicsomot (az 1 kg májhoz egy 1 dl-es konzerv, ami olyan húskonzerv méretű, nem pedig a májkrém) már az elején hozzá kell adni, hogy azzal együtt süljön meg a máj, így kevésbé lesznek kemények a májdarabok, az ízük pedig nem annyira a sült-resztelt máj jellegzetes íze lesz (amit mi nem annyira kedvelünk) hanem inkább egy kellemes átmenet a sültből a főttmáj íz felé.


Egy alkalommal mikor éppen kifogytunk a sűrített paradicsomból, akkor citromlével helyettesítettük, így egy szintén kellemes ízű változatát kaptuk ennek az ételnek, tehát aki nem annyira kedveli a paradicsomot, az ilyen módon is elkészítheti.

2016. febr. 15. 01:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Szárazbab leves,-főzelék, a lencse is finom vele, székelykáposztába is beleteheted a nyershús helyett.

babos káposzta is finom vele.Korhelylevesbe is finom.

Áztatott nagyszemű tarkababból sóletszerűséget szoktam csinálni füstölt húsdarabokkal. Ha gondolod leírom részletesebben is.

A májas recepted nagyon tetszik, nem üti egymást a füstölt ízzel.

Én vadmájas-erdeigombás lecsót szoktam készíteni és füstölt szalonnával indítom. Nagyon finom.

2016. febr. 15. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Kockára vágod, kevés zsíron átforgatod, és a kifőzött tésztát belekavarod, majd még tejföllel összekavarod az egészet. Egy kicsit bedugod a sütőbe, míg összepirul.


Főzhetsz belőle gulyás-levest is.

2016. febr. 15. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!