Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párom nagyon szereti a vaniliá...

Párom nagyon szereti a vaniliás süteményeket, de én már kifogytam a receptekből. Tudtok ajánlani vlmi finomat?

Figyelt kérdés
Ezer köszönet mindenkinek.
2008. szept. 19. 10:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Csokis-vaníliás muffin

Hozzávalók:

# 10 dkg tejcsokoládé

# 30 dkg liszt

# 2 teáskanál sütőpor

# 9 dkg barnacukor

# 2 csomag vaníliás cukor

# 1 késhegynyi só

# 10 dkg vaj

# 1 teáskanál vanília (aroma)

# 2 tojás

# 2,5 dl tej


Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A csokoládét durvára reszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokoládét is, majd fakanállal (hogy a csokoládé ne törjön össze) csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Pannacotta

Hozzávalók:

# 1 liter tejszín

# 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor

# 2 csomag zselatin

# cukor ízlés szerint

# 50 dkg mélyhűtött vagy friss eper

# mentalevélkék (ha van, és szeretjük)


Elkészítés: A tejszínből elveszünk 6-8 evőkanálnyit, és hidegen kikeverjük a zselatin porral, majd állni hagyjuk kb. 10 percet.

A maradék tejszínt a cukorral felforraljuk, forrás után a tüzet visszavesszük, és elkeverjük benne a beáztatott zselatint, oldódásig keverjük, de már nem forraljuk tovább. Egy muffin sütőformát vízzel kiöblítünk, és belemérjük a tejszínt (lehet egy nagy tálba is rakni, akkor majd szeletelni kell az adagot). Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt az epret leturmixoljuk annyi cukorral (mézzel vagy juharsziruppal), hogy ízlésünknek megfelelően édes legyen. A formát alulról meleg vízbe mártjuk, majd egy tálcát rátéve, kifordítjuk a pannacottákat (néha az oldalának egy kicsit segíteni kell vékony késsel vagy akár ujjal). Tányérra tesszük őket, megöntözzük az epervelővel, mentával díszítjük.


Zabpelyhes sütemény

25 dkg liszt,

# egy csipet só,

# 1 kávéskanál sütőpor,

# 18 dkg vaj,

# 15 dkg barnacukor,

# 10 dkg kristálycukor,

# 1 narancs reszelt héja,

# 1 tojás,

# 1 rúd vanília,

# 4 evőkanál víz,

# 7,5 dkg darált dió,

# 15 dkg mazsola,

# 20 dkg zabpehely,

# mandula vagy dió a díszítéshez.


Keverjük habosra a vajat és a cukrokat, majd adjuk hozzá a tojást, a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejét, a narancshéjat, a vizet, és végül a sütőpor és a liszt keverékét. Gyúrjuk jól össze, majd keverjük bele a darált diót és a mazsolát, majd apránként a zabpelyhet is. Kivajazott sütőlapra kiskanállal szedjünk halmokat, majd előmelegített, közepes forróságú sütőben süssük a süteményt 10-12 percig.


[link]

2008. szept. 19. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Intelligens krémes


Hozzávalók:

8 tojás

30 dkg cukor

15 dkg margarin

10 kanál liszt

6 csomag vaníliás cukor

1 liter tej


Elkészítés:

1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.

2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.

3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.

4. Hideg sütőbe tesszük, takarékra vesszük, és 1 és fél

óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).


Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.


Tanácsok:

Én most csináltam meg:) Nagyon érdekes, mert a tészta tényleg alulra került ,középen a krém és a tetején a hab:))

A párom szerint inkább olyan madártej jellegű az ize...

Langyosan még kicsit folyós a krém, de ha a hűtőbe teszük és hagyjuk teljesen kihülni, úgy vágható mint a krémes!

Sok sikert:D

2008. szept. 19. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!