Üdvözletem! Milyen ételt ajánlanátok?
Meg szeretném lepni barátnőmet egy vacsorával. Mivel hím lennék, 20 éves, ráadásul mérnökhallgató, ezért ezen csodás egyvelegnek hála fogalmam sincsen a főzés varázslatáról, viszont úgy gondoltam személyesebb, ha ezúttal én csinálok valamit, mintha rendelnék inkább. Egy fogás elég, valamiféle csirke húsra gondoltam és mellé mindenképpen öntetes salátára, mivel barátnőm nagyon figyel az alakjára (mint minden nő, gondolom).
Nyitott vagyok bármilyen ötletre, el lehet térni az általam említettektől. Ha megkérhetném a válaszolókat, egy rövid elkészítési idő és ár összefoglalót is írjanak a válaszuk mellé, természetesen bármely válaszra jár a zöld, előre is köszönöm szépen mindenkinek! :)
Sertészűzből is lehet nagyon finom és mutatós ételt készíteni. A húst két oldalon fel kell szúrni éles késsel, és a nyílásba tölteni aszaltszilvát, vagy fügét.elég szorosan kell megtölteni, majd baconba tekerve kivajazott kisebb tepsiben /jénaiban kb 45 percig sütni. Kb 10 perc pihentetés után ferdén szeletelni kb 2 centis szeletekre. mellé igazából vajak krumplipüré illik, és, ha egy kis sajtmártásra van időd, azzal megkoronázhatnád a sültet.
Sajtmártás is többféle van- ki milyen sajtból kedveli- a neten sokfélét találhatsz, ha beírod a keresőbe. Válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat.
Nagyobb, kissé kiklopfolt csirkemellszeletekből is el lehet készíteni, ekkor a besózott csirkemellre teszed az aszalt gyümölcsöt, feltekered, és egy baconcsíkkal összefogod.
Ha kezdő vagy, és gondolom nincs otthon sok fűszered, miegymásod, akkor neked a papíruszos csirke jó lehet:
Tényleg nem kell hozzá semmi, csak a csirkemell szelet, meg egy serpenyő, és 8-10 perc alatt kész. Finom, omlós, jó ízű.
A saláta meg pláne egyszerű, vagy veszel idényzöldséget (jégsaláta, kígyóuborka, sárgarépa, angol zeller, lila- vagy póréhagyma, egy szem paradicsom, stb), vagy zacskós salátakeveréket.
A legegyszerűbb öntet pedig kevés só, 3 kanál alma (bor) ecet, 6 kanál olívaolaj. Fűszerezheted őrölt borssal, fokhagymával, vagy bazsalikommal, petrezselyemmel, oreganoval. Bátran improvizálj, nem tudod elrontani.
Isten bizony nem vettem WC-ülőkét mostanában, de arra is esküszöm, hogy nálam a tepsis csirke alatt megjelenik XD.
De inkább beszéljünk másról, ne vegyük el a kérdező kedvét.
A reklámok sajnos bekúsznak még a konyhánkba is, a fene egye meg őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!