Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halban jártasok, melyik halat...

Halban jártasok, melyik halat ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sajnos nem nagyon szoktam halat enni, pedig némelyiket nagyon szeretem, de a család egyiket sem.

Amit ismerek és szoktam is sütni az a hekk, illetve tonhalat konzervben veszek.

Pontyot vendégségben halászlében már kóstoltam, de nagyon nem ízlett, meg amúgy sem tudom a halat főve elképzelni.

Milyen halat ajánlanátok, ami normális áron van (tehát nem úgy mint a lazac), általában piacokon, vagy szupermarketekben lehet kapni, és sütni/rántani jó?

Olyanról is hallottam, hogy van amelyiket jó kirántani, van amelyiket valami lisztes-paprikás cuccban kell megforgatni majd kisütni.

2015. jún. 30. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Pangasius
2015. jún. 30. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Miszámít "normális" árnak?

A pangasiust nem javasolnám. Régebben az volt az"occsó" hal, mára kifejezetten drága. Pedig elég vizes és ízetlen.

Ami javasolható az az afrikai törpeharcsa nyúzás nélkül (a zsírja adja az ízét), vagy ha éppen alacsony az ára azt a nílusi halat (sügér? a nevében biztos benne van hogy nílusi), annál szvsz nincs jobb (kb. 3-3,5K kilója ha jó az ára).

2015. jún. 30. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

A Metróban szoktam venni halat, az afrikai harcsafilé nekem nyúzottan is bejött:-) Lehet sütni paprikás lisztben, vagy harcsapörköltnek is isteni, receptet rengeteget találsz a neten. A pisztráng is nagyon finom és megfizethető. A Pangasiust én se szeretem, a vajhal, a sügér és a lazacfilé, ami még bejön, érdemes nézni az árakat. Busát lehet még néha olcsón kapni, de én nem szeretem:-)

[link]

2015. jún. 30. 23:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Én lazacot eszem, halnyesedék néven veszem. A gerinc, uszony leszedése után kb. 400ft/kg-ra jön ki, ha épp 360-ért veszem, olykor a duplája. Nekem klasszisokkal jobban ízlik az összes többi halnál, amit próbáltam, oké, tenyésztett állat húsa, de mit tegyen a csóró ember? :) A filénél sokkal jobban szeretem az ilyet, mindig veszek hozzá hájas bőrt, ami ropogósra sütve igen remek. Máig nem tudtam feldolgozni, hogy milyen olcsó, miközben a kedvencem.
2015. jún. 30. 23:53
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Egyetlen halban járt emberről hallottam, Jónásnak hívják.

Ja, még Pinokkió és Gepettó is jártak arra:)

2015. júl. 1. 00:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És az ilyen halak mint pl. harcsa, (asszem az a bajuszos) meg keszeg azok is jók sütni?

2015. júl. 1. 09:07
 7/7 Ügyet Lenke ***** válasza:
Alaszkai tőkehalfilé a Lidlben veszem, nagyon finom és nem drága, sok embernek elég, vagy több alkalomra egy embernek. A pangasiust messze kerüld el...ami meg nem tengeri vagy óceáni hal az ízlés dolga, ki mit szeret, neked ajánlanám a pisztrángot pl. de az nem a legolcsóbb. Finom még a süllő, lazac és egyéb halak is, különféle módon elkészítve.
2015. júl. 1. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!