Halban jártasok, melyik halat ajánlanátok?
Sajnos nem nagyon szoktam halat enni, pedig némelyiket nagyon szeretem, de a család egyiket sem.
Amit ismerek és szoktam is sütni az a hekk, illetve tonhalat konzervben veszek.
Pontyot vendégségben halászlében már kóstoltam, de nagyon nem ízlett, meg amúgy sem tudom a halat főve elképzelni.
Milyen halat ajánlanátok, ami normális áron van (tehát nem úgy mint a lazac), általában piacokon, vagy szupermarketekben lehet kapni, és sütni/rántani jó?
Olyanról is hallottam, hogy van amelyiket jó kirántani, van amelyiket valami lisztes-paprikás cuccban kell megforgatni majd kisütni.
Miszámít "normális" árnak?
A pangasiust nem javasolnám. Régebben az volt az"occsó" hal, mára kifejezetten drága. Pedig elég vizes és ízetlen.
Ami javasolható az az afrikai törpeharcsa nyúzás nélkül (a zsírja adja az ízét), vagy ha éppen alacsony az ára azt a nílusi halat (sügér? a nevében biztos benne van hogy nílusi), annál szvsz nincs jobb (kb. 3-3,5K kilója ha jó az ára).
A Metróban szoktam venni halat, az afrikai harcsafilé nekem nyúzottan is bejött:-) Lehet sütni paprikás lisztben, vagy harcsapörköltnek is isteni, receptet rengeteget találsz a neten. A pisztráng is nagyon finom és megfizethető. A Pangasiust én se szeretem, a vajhal, a sügér és a lazacfilé, ami még bejön, érdemes nézni az árakat. Busát lehet még néha olcsón kapni, de én nem szeretem:-)
Egyetlen halban járt emberről hallottam, Jónásnak hívják.
Ja, még Pinokkió és Gepettó is jártak arra:)
Köszönöm a válaszokat!
És az ilyen halak mint pl. harcsa, (asszem az a bajuszos) meg keszeg azok is jók sütni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!