Szerintetek ez így jó lesz? Ajánlanátok levest is ezekhez?
Anyukáméknak én főzöm a jövő héten szerdán a menüt.
Én erre gondoltam:
Aszalt szilvás rizs pörköltszaftos currys csirkecombbal
Tiramisu
A húst szórjam be curryval vagy azt a szaftot amiben megfő?
A rizst érheti a szaft vagy inkább ne?
Mit tegyek a Tiramisuba hogy édes legyen? Anyukámék az édeset szeretik.Ill.a Mascaponét mivel helyettesíthetem? Anyukám nem szereti. :(
20/L
A pörköltszaft szerintem nem passzol az aszaltszilvás rizshez.
A rizsbe tegyél egy kevés curryt és süss natúr csirkecombokat hozzá.
ha anyukádék nem túl kalandvágyók a konyhában, akkor az azsalt szilvás rizs a kukában fog landolni
csinálj egy zellerkrémlevest kenyérkockákkal és pirított szalonnával
curry-s rizst sült csirkével vagy egy kis csirkepaprikással
tiramisuban nem lehet helyettesíteni a mascarpone-t, ha nem akarod cukrozni, akkor tegyél bele édesítőszert
ha anyukád nem szereti a mascarponét, akkor ne tiramisut csinálj, hanem csinálj egy könnyű sütés nélküli joghurttortát akár aszalt szilvával is, csak áztasd be előtte kis rumba
Uhh. Ez így... külön-külön nagyon jó és szép lenne mind, de ne haragudj, együtt nem enném meg...
már ha csak így belegondolok... szaftos csirkecomb... aszaltszilva...rizs...curry... már ez túl sok együtt, de utána még egy mascarponés, habos, kávés tiramisu...na ne...
1. A mascarponét nem lehet helyettesíteni - teljesen más íze lesz a "tiramisunak", ha habtejszínt, más sajtkrémeket, vaníliapudingot, krémtúrót vagy hasonlókat teszel bele, amit javasolni szoktak. Inkább készíts valami mást, amihez nincs gond a hozzávalókkal - a helyettesítéssel mindig csak azt érjük el, hogy "hát hasonlít, de furcsa", az meg nem egy nagy sikerélmény.
2. Vagy aszaltszilva, vagy pörkölt, vagy curry. Egyiknek sem sok keresnivalója van egymás mellett, szóval dönts. Írok alternatívákat, hátha ez segít:
- aszaltszilvás csirketekercsek vörösboros mártással, édesburgonyával vagy burgonyafánkkal, erdei bogyós zöldsalátával
- csirkecomb pörköltszafttal, erdei gombákkal, madárbegysalátával, dödöllével/fűszeres túró-vagy burgonyafánkokkal/gombócokkal/nokedlikkel
- kókusztejes-currys csirke (de a curry alatt nem a curryport értem, hanem a fűszerek összességét) vadrizzsel, lime-al
3. Levest vagy és desszertet a főételhez illően válassz, de pl. sorrendben az ajánlataimhoz:
- az aszaltszilvás, vörösboros főételhez pl. egy libamáj-krémleves vagy egy lilahagyma-leves
desszertnek pedig étcsoki mousse vagy gesztenyepüré, ide a tiramisut is el tudnám képzelni, ha nem lenne gond a mascarponéval.
- egy nehezebb pörkölt elé pl. egy könnyű petrezselyemkrémleves, spárgakrémleves vagy hideg cukkinileves, desszertnek egy egyszerű krémes, vaníliás túrókrém eperöntettel, egy szelet citromos túrótorta
- a curry egy elég "leveses", inkább egytálétel jellegű dolog, biztos hogy nem levest tálalnék elé, hanem előételt. Kagylót vagy alig párolt (még roppanós) zöldségeket választanék fűszervajjal, desszertnek lime-os, mentás vagy mangós túrókrémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!