Szeretnék egy muffin-szuflé keverékű sütit csinálni (édes). Segítene nekem ebben és egy receptet mondani profi vagy bárki aki jó a konyhában és szeret is és ért is ehhez (Bővebb lent)?
Én azt javaslom, pudingot tegyél a süteménybe, annak megfelelő az állaga, nem áztatja el a sütit, mégis nagyon finom és nagyon könnyű is megfőzni a pudingot pudingporból.
Nekem van egy nagyon egyszerű muffin receptem, nem tudom, hogy megfelel-e neked, de leírom:
1 tojást habosra versz 1 bögre cukorral. Ehhez fokozatosan hozzákeversz 2 bögre lisztet, egy csomag sütőport, 1 bögre tejet, és egy kis olajat (kb. negyed bögre). Ha beletetted a formákba a tésztát, kb. 20 percig kell sütni 180-200 fokon, tűpróbával kell ellenőrizni, hogy kész van-e. Ez azt jelenti, hogy fogsz pl. egy hústűt vagy valami más vékony hegyes dolgot, beleszúrod a sütibe az aljáig, kihúzod, és ha van rajta folyós tészta, akkor még nincs kész.
Ez a recept azért jó, mert baromi egyszerű, és bárhogyan lehet variálni. Pl. a tésztába keverhetsz kakaóport is (akkor kevesebb liszt kell, vagy több tej), tehetsz bele csokidarabokat, gyümölcsöket stb. Én sokszor szoktam ezt úgy csinálni, hogy pudingot rakok a közepébe, meg meggydarabokat, így te is meg tudod csinálni áfonyával. A tésztába is nyugodtan rakhatsz fahéjt is, csokidarabokat is, amit csak szeretnél.
Szerintem ne cukormázzal vond be, hanem csokimázzal. Fogsz egy tábla csokit, vagy tortabevonót (de ha a tejcsokit választod, édesebb lesz), gőz felett felolvasztod, és a már kihűlt sütemény tetejét megkened vele. Ha rögtön megszórod mogyoródarabokkal, akkor azok bele is fognak ragadni és ott maradnak :) De egyébként szerintem gondold át még egyszer a sütidet, mert lehet, hogy amit kitaláltál, már egy picit túl sok lesz, és emiatt nem lesz olyan finom. Tudod, a kevesebb néha több :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!