Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A muffin-om folyton lapos....

A muffin-om folyton lapos. Mitől jönne fel? Vagy hogy kell mondani.

Figyelt kérdés
:)
2011. szept. 9. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
rakjd bele sütőport
2011. szept. 9. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
Meg ne nyitogasd sokszor a sütőt, a szódabikarbóna is jó de abból kevesebbet kell beletenni mint a sütöporból!
2011. szept. 9. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
Igen, igen. Ne nyitogasd a sütő ajtaját! Mert attól is lapos lehet. Ha üveg van az ajtón, és ha nincs lámpa a sütőben benne, akkor egy elemlámpával világíts bele.
2011. szept. 9. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
nem szoktam nyitogatni ;) a sütőport és a szódabikarbonát-ot kipróbálom :) köszönöm :)))
2011. szept. 9. 21:11
 5/9 anonim ***** válasza:

egyszer elfelejtettem tojást tenni a tésztába. szépen megemelkedett, aztán visszaesett.

persze a sütőportól vagy szódabikarbónától emelkedik meg, és attól, hogy joghurtot vagy kefirt teszel bele, a tojás azért jó, mert a már megemelkedett tésztát köti meg.

amíg tejes recepteket próbáltam ki, egészen icipici ecetet tettem bele, hogy a por összereagáljon vele, így felpuffadt a süti.

2011. szept. 10. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
Van mikor a recept a hibás... Én már jártam úgy. Többször is!
2011. szept. 19. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:

Jó későn írok, de hátha még hasznát veszed.

Én nem szoktam szodabikarbonat tenni bele, csak 3 tk sutoport. Szerintem a lényeg az, hogy nem kell túlkeverni. Mikor a szaraz alapanyagokba ontod a nedveset csak annyira keverd el, hogy ne lass szaraz reszt. Az nem erdekes, ha tiszta csomós a massza, én mindig csomósan sütöm. Ez a lényeg, sütés közben majd összeall magától es ha kész meglatod milyen jo lesz :)

2014. márc. 18. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

én tojásmentes, vegán muffinokat szoktam készíteni, a lényeg, hogy -1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna kell bele, plusz egy evőkanál almaecet - vagy sima 10%-os ételecet is jó, nem fog kiérződni az íze -, ez kiválóan helyettesíti a tojást... ha nem vegán, csak tojásmentes változatot készítek, akkor mehet bele annyi ek tejföl, amennyi egész tojás menne bele, ez is kellemes, bársonyossá teszi az állagát, vagy nagyon jó még bele a házi készítésű almapüré (csak simán hámozod-darabolod, pár perc alatt megpárolod és villával összetöröd), vagy próbáltam már az Aldiban kapható üveges almapürével is, ebből kb egy decit teszek a tésztába a nedves hozzávalókhoz adva (persze ilyenkor a folyadék mennyiségét arányosan csökkentem), az íze szintén nem érződik ki, csak az állaga lesz fantasztikus a sütinek (ami az alma pektintartalma miatt van)!


próbáljátok ki, nálam még senki el nem hitte, hogy a muffinjaimban NINCS tojás, komolyan! ;)

2014. okt. 7. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
ja, és szépen feljönnek a sütik - néha túlságosan is, mert majd' kicsordulnak a formákból -, és nem esnek össze utólag sem! :)
2014. okt. 7. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!