Brokkolival kapcsolatos kérdések?
Vettem egyet,le van fó iázva.Meddig lehet eltartani,mert már jártam úgy,hogy nem csináltam meg rögtön, és sárgulni kezdett kicsit...?Ha megbontom a fóliát, és egy részéből főzök levest, majd visszacsomagolom, meddig lesz még jó?
Mit szoktatok még belőle készíteni?(leves, párolt köreten kívül)
Ha már kezd elszíneződni, akkor nem túl jó. Ha egyszerre nem fogy el, rózsáira szedve lefagyaszthatod, egy krémlevesnek máskor jó lesz.
Levesen, köreten kívül rántva is nagyon finom, akárcsak a karfiol.
Ahogy az elsö írta, minden gond nélkül le lehet fagyasztani.
De nagyon finom tésztára is: a megfött/párolt brokkolit összekevered tejföllel, füszerezed, ráteszed a fött tésztára és esetleg sajtot reszelsz rá.
Én azt tapasztaltam, hogy az ilyen brokkoli elég hamar megsárgul, én annyit vennék egyszerre, amit 1-2 napon belül fel is használok (1 egész fejből is simán lehet leves).
Én nagyon szeretem a brokkolival készült egytálételeket. Brokkoli, valamilyen hús (sonka, bacon, csirkemell), tejföl - csőben sütve isteni, sajttal meg lehet bolondítani, de igazából ebben a kajában az a jó, hogy bármit beledobálhatsz a hűtődből - csak a fantáziád szabhat határt. Van, hogy vegyesen brokkoliból és karfiolból csinálok ilyet.
Egy minta recept, de tetszés szerint alakítható (keress rá a csőben sült brokkolira több variációért):
Ahogy már írták, hamar megsárgul, inkább fagyaszd le, ha nem használod fel.
Én nem szeretem különösebben a brokkolit, legalábbis magában, sormintának használom levesbe, currybe s minden egyéb vegyes zöldséges ételbe. De rántottába is nyudogt szívvel belepakolnám megfőzve vagy karfiollal együtt megsütném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!