Mit főztök holnap és vasárnap ebédre?
Ma paradicsomos húsgombóc volt (pár db paprikába töltve, kevés főtt krumplival,holnap egy igazi kedvenc, a "karfiolbomba" lesz. Ez úgy készül, hogy egy szép fej karfiolt (50-60 dkg-os ) egy kis sós vízben egészben egy kicsit előfőzünk, de roppanósnak kell maradnia. Szűrőbe téve jól lecsöpögtetjük.
Amekkora a tisztán mért karfiol, annyi darálthúsból fasírtot készítünk a saját ízlésünk szerinti módon.
kb 20 deka húsos bacon kell még hozzá, amit egy tepsire szabott sütőpapíron sugár alakban kirakunk. A lecsöpögtetett karfiolt bevonjuk teljesen a fasírthússal, vizes kézzel szépen elsimítjuk.
A baconcsillag közepére helyezzük, majd azokat szépen felhajtogatjuk a "bomba"tetejére. Ha hosszú a szalonnacsík, levágjuk, és kitöltjük az oldalt kimaradt esetleges réseket.
A sütőpapírral ügyesen átemeljük a tepsibe és előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 50 percig sütjük.
tálaláskor úgy szeleteljük, akár a kuglófot, bármilyen szeretett rizs vagy krumpliköret illik mellé.
Egyáltalán nem bonyolult, mégis szép és finom vasárnapi ebéd lehet másnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!