Vettem ma növendék marhahúst. Ha csak vasárnap főzöm meg, fagyasszam le, vagy eláll addig a hűtőben?
Figyelt kérdés
2015. nov. 6. 13:38
1/3 anonim válasza:
HA tényleg friss, akkor minden további nélkül eláll.
2/3 anonim válasza:
Én ha nem aznap vagy másnap reggel csinálom meg, akkor lefagyasztom. Sajnos nem lehet ezt valójában tudni, hogy mikori. Azóta csinálom így, mióta egyszer így terveztem csinálni a húst, ahogy most te akarod és vasárnapra büdös volt.
3/3 szaszaa11 válasza:
Szia!
A marhahús nagyon sokáig eláll, és nembaj, ha a rothadás folyamata megindul, ugyanis megfelelő hőfokon (6-8 fok) a marhahús afféle nemes rothadást produkál, ezt úgy képzeld el, mint a sajtnál a nemespenészt.
Az igazi steakhúst például 4 hónapig érlelik ilyen hőfok mellett.
De ha nem akarod hogy tényleg jellegzetes marha íze legyen (gyanítom mivel fiatal marhát vettél ez a cél), akkor készíts pácot, és abban tárold vasárnapig, vagy sózd meg vastagon!
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!