Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettem ma növendék marhahúst....

Vettem ma növendék marhahúst. Ha csak vasárnap főzöm meg, fagyasszam le, vagy eláll addig a hűtőben?

Figyelt kérdés
2015. nov. 6. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
HA tényleg friss, akkor minden további nélkül eláll.
2015. nov. 6. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én ha nem aznap vagy másnap reggel csinálom meg, akkor lefagyasztom. Sajnos nem lehet ezt valójában tudni, hogy mikori. Azóta csinálom így, mióta egyszer így terveztem csinálni a húst, ahogy most te akarod és vasárnapra büdös volt.
2015. nov. 6. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 szaszaa11 ***** válasza:
66%

Szia!

A marhahús nagyon sokáig eláll, és nembaj, ha a rothadás folyamata megindul, ugyanis megfelelő hőfokon (6-8 fok) a marhahús afféle nemes rothadást produkál, ezt úgy képzeld el, mint a sajtnál a nemespenészt.

Az igazi steakhúst például 4 hónapig érlelik ilyen hőfok mellett.

De ha nem akarod hogy tényleg jellegzetes marha íze legyen (gyanítom mivel fiatal marhát vettél ez a cél), akkor készíts pácot, és abban tárold vasárnapig, vagy sózd meg vastagon!

Remélem segítettem!

2015. nov. 6. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!