Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kapros dübbencset...

Hogyan kell kapros dübbencset sütni? Nem találok igazi receptet sehol.

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 21:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi az a dübbencs? Gondolom,valamilyen tájétel?
2010. márc. 25. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Csak a tüttyölt ratyli van fent


"Íme a tüttyölt ratyli receptje:

Hozzávalók: 1 1/1 kg nyersratyli, 1 jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörcögösi), 3 csipet ciháta.

Készítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem ereszt. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékböl pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat. "

:D

2010. márc. 25. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Mivel nem válaszoltál,megnéztem a Néprajzi szótárban.Eszerint kenyérlepény.Nálunk a kenyértésztából lángost készítenek.Próbáld meg kapros lángos néven keresni.
2010. márc. 25. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Én is dübbencsként ismerem. Kapros lángos. Jó vicc. Láttál már lángost utolsó??

A kapros dübbencshez kelt tésztát kell csinálni. Amit kinyújtunk és megkenjük zsírral. Majd jöhet rá a vágott kapor (cukros vagy sós). A tésztánkat feltekerjük és bekenjük tojássárgájával.


Kelt tészta:


50 dkg liszt

3 db. tojás sárga

20 dkg Rama

2.5 dkg élesztő

1 dl tej


Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A többi hozzávalóval összedolgozzuk. Dagasztjuk. Majd meleg helyen (pl. meleg vizes tálba tesszük és letakarjuk) kb. 1 óráig kelesztjük a tésztát.

2010. márc. 26. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Elsőnek: annyit tudok róla, hogy kelt tésztából van, és nem tudom miért hívják dübbencsnek.

Utolsónak: Köszönöm a receptet !

2010. márc. 26. 08:42
 6/11 A kérdező kommentje:

21:42 Te egy igazi ínyenc vagy !

Ajánlok egy fincsi menüt : Cápaalsócomb-beefsteak és tartósítószermentes erdei rákláb-ízes bebukta.

Desszertnek : ecetes linzerkarika hagymás-mézes pudinggal töltve.

2010. márc. 26. 09:00
 7/11 anonim ***** válasza:
Megnéztem googl-on,beütöttem azt hogy-kapros dübbencs-sok recept van fenn.ZS
2010. márc. 26. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
ma 07:57-es: egyes vidékeken a kenyértésztából a kenyeér mellett sütött lepényt hivják lángosnak, nem azt amit a strandokon olajban sütve árulnak...
2010. márc. 26. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
az langalló
2010. ápr. 18. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Fingkirály ***** válasza:

Majdnem mindenkinek igaza van a válaszadók között.


Gyakorlatilag a kelt kenyértésztából sütött lepényszerű kaják majdnem mindenhol tájegységenként váltogatják a nevüket.


A "dübbencs" elsősorban a Hajdúságban használt név, gyakorlatilag a kenyértésztából kimaradt kis darabkák még kinyújtva, kaporral jól megszórva, megsózva, feltekerve vagy csak behajtva, és ugyanúgy kemencében sütve.


A "langalló"-t valóban van ahol pomposnak, van ahol kenyérlángosnak hívják, az olaszoknál egészen véletlenül pizzának :)), az meg szintén egy ilyen kenyértészta, de laposra nyújtva, és mindenféle feltétekkel szintén kemencében sütve.

2016. jan. 27. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!