Hogyan kell kapros dübbencset sütni? Nem találok igazi receptet sehol.
Csak a tüttyölt ratyli van fent
"Íme a tüttyölt ratyli receptje:
Hozzávalók: 1 1/1 kg nyersratyli, 1 jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörcögösi), 3 csipet ciháta.
Készítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem ereszt. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékböl pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat. "
:D
Én is dübbencsként ismerem. Kapros lángos. Jó vicc. Láttál már lángost utolsó??
A kapros dübbencshez kelt tésztát kell csinálni. Amit kinyújtunk és megkenjük zsírral. Majd jöhet rá a vágott kapor (cukros vagy sós). A tésztánkat feltekerjük és bekenjük tojássárgájával.
Kelt tészta:
50 dkg liszt
3 db. tojás sárga
20 dkg Rama
2.5 dkg élesztő
1 dl tej
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A többi hozzávalóval összedolgozzuk. Dagasztjuk. Majd meleg helyen (pl. meleg vizes tálba tesszük és letakarjuk) kb. 1 óráig kelesztjük a tésztát.
Elsőnek: annyit tudok róla, hogy kelt tésztából van, és nem tudom miért hívják dübbencsnek.
Utolsónak: Köszönöm a receptet !
21:42 Te egy igazi ínyenc vagy !
Ajánlok egy fincsi menüt : Cápaalsócomb-beefsteak és tartósítószermentes erdei rákláb-ízes bebukta.
Desszertnek : ecetes linzerkarika hagymás-mézes pudinggal töltve.
Majdnem mindenkinek igaza van a válaszadók között.
Gyakorlatilag a kelt kenyértésztából sütött lepényszerű kaják majdnem mindenhol tájegységenként váltogatják a nevüket.
A "dübbencs" elsősorban a Hajdúságban használt név, gyakorlatilag a kenyértésztából kimaradt kis darabkák még kinyújtva, kaporral jól megszórva, megsózva, feltekerve vagy csak behajtva, és ugyanúgy kemencében sütve.
A "langalló"-t valóban van ahol pomposnak, van ahol kenyérlángosnak hívják, az olaszoknál egészen véletlenül pizzának :)), az meg szintén egy ilyen kenyértészta, de laposra nyújtva, és mindenféle feltétekkel szintén kemencében sütve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!