Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell gumisütit csinálni?

Hogy kell gumisütit csinálni?

Figyelt kérdés

Tudom,ott vannak a neten a receptek,meg azt is tudom h a google a barátom :d

De nem írják le részlesen hogy mennyi ideig kell pl hűtőbe hagyni vagy a rétegeket hogy is kéne csinálni.

Aki szokott csinálni,ha megkérhetem részletesen leírná nekem,hogy hogy is kéne megcsinálni,úgy hogy feltudjam fogni?:D

Előre is köszönöm :D


2010. márc. 25. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első réteget beteszed a hűtőbe,ha már elég szilárdnak tűnik,teszed rá a már nem forró másik réteget.
2010. márc. 25. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1. réteg:

3 tojást 1 cs. vaníliás cukorral, 4 evőkanál porcukorral jó habosra versz. 2 és fél dl forró vízben (forrjon) elkeversz egy csomag zselatint (por). Összekevered a habbal, tepsibe öntöd, és addig hűtöd, amíg meg nem szilárdul.

2. réteg:

3 tojás, 2 és fél evőkanál kakaópor, 4 evőkanál porcukor - ezt habosra kevered. Megint feloldasz 1 cs. zselatint 2 és fél dl forró vízben, összekevered, és nagyon óvatosan az első rétegre öntöd. (vigyázz, hiába szilárdult meg, a melegtől felkeveredhet. Lehűtöd ezt is.

3. réteg:

6 dl tejfölt 6 evőkanál porcukorral, 2 cs. vaníliás cukorral elkeverünk. Megint feloldunk 1 cs. zselatint 2,5 dl forró vízben, összekeverjük, és a tepsibe öntjük.

A tetejére gyümölcskocsonyát szoktam tenni. (inkább tortazselét. azt jobban szeretem)

2010. márc. 25. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Utána kellett néznem, hogy mire is gondolsz, de aztán rájöttem, hogy tudok segíteni, csak mi úgy hívjuk, hogy:


Csíkos torta:


3,5 dl vizet 1 csomag étkezési zselatinnal felfőzünk, s utána 3 egyenlő részre osztjuk.


1.csík:

3 tojást, 2 vaníliát, 5 kanál kristálycukrot és 1 rész zselatint felverünk, s amikor már jó habos, beleöntjük a tortaformába, majd a tortaformát a hűtőbe tesszük. (Amíg elkészül a második csík, addig a hűtőben van)


2.csík:

3 tojás, 2 kanál kakaó, 5 kanál kristálycukor és 1 rész zselatint felverünk, s ha már egy kicsit megszilárdult az előző réteg a tortaformában, akkor a tetejére öntjük, s vissza helyezzük a hűtőbe.


3. csík:

2 kis pohár tejföl, 5 kanál kristálycukor és 1 rész zselatint habosra verünk. Ha megszilárdult a második réteg valamennyire, akkor ráöntjük, s visszatesszük a hűtőbe


A tetejére gyümölcskocsonyát teszünk.


Én úgy szoktam csinálni, hogy szombat este, délután elkészítem , másnap ebédnél vágjuk fel. Addig a hűtőben van.

Érdemes először felverni a csíkok hozzávalóit, s csak utána beleönteni a zselatint, s kicsit még azzal is verni.

Ha nincs megszilárdulva a réteg, akkor ne öntsd rá a következőt, mert akkor nem csíkos lesz, hanem hullámos, de úgy is ehető és jól néz ki.


Remélem tudtam segíteni.

2010. márc. 25. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én a "GUMITORTA" receptjét ismerem ..amelyiket nem kell sütni!



Hozzávalók:


6 tojás

12 kanál porcukor

1 kanál kakaó

4 dl tejföl

2 csomag zselatin

3 dl víz


Elkészítés:


2 cs. zsalatint felfőzzük a 3dl vízben


alja:

A 3 tojást 4 kanál porcukrot kikeverjük és hozzákeverjük a zselatin egy harmadát.Ezt beleöntöm a tortaformába,és kb.20 percre beteszem a hüttőbe!


Középső réteg:

3 tojást,4 kanál porcukrot és 1 knaál kakaót kikeverjük és hozzákeverjük a zselatin egy harmadát.Ezt a masszát a hüttőből kivett első rétegre ráöntöm és szintén kb.20 percre visszateszem a hüttőbe!


Teteje:

4 kanál porcukor 4 dl tejfölt kikeverjük és hozzáadjuk a maradék zselatint .Ezt öntöm a tetejére és visszateszem a hüttőbe!

Kb 1 óra múlva kiveszem a hüttőből ,szétcsatolom a tortaformát és szépen egybe ki lehet emelni belőle!

Tetszés szerint díszítem!

A Googleba keress rá a gumitortára hasznos díszítéseket találsz!!

Remélem azért tudtam segíteni!

Minden jót neked!


Tálat kikennyük margarinnal.

Mélyhűtőbe tesszük hogy megdermedjen.

Utána sima hűtőben is tárolható.


Tanácsok:

olyan tálat válasszunk ami nem megy széta mélyhűtőben

2010. márc. 25. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt én is kipróbálom. Finom?
2010. márc. 25. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

nagyoooon :P

[link]


köszönöm a segítségeket:D

továbbra is jöhetnek..:D

2010. márc. 25. 19:17
 7/8 anonim ***** válasza:

18.51-es vagyok!

Megmondom őszintén,hogy én már közel 20 éve készítem ezt a gumitortát....sőőőőt édesanyámnak a 40. szülinapjára (akkor 15 éves voltam) megleptem egy ilyen tortával!:):)

Most 3 lányom van a nygobbik már maga készíti...elég sűrűn csináljuk és NAGGYGOOONNN FINOM!

Már kipróbáltuk úgy is,hogy tejfől helyett joghurtot tettünk bele:)És úgy is finom volt!!

2010. márc. 25. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Sziasztok!

Azt kérdezném a hozzáértőktől, hogy mitől ül ki a legalsó réteg aljára a zselatin? Mit csináljak, hogy ne gyűljön össze az alján?

2012. szept. 1. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!