Hogy kell gumisütit csinálni?
Tudom,ott vannak a neten a receptek,meg azt is tudom h a google a barátom :d
De nem írják le részlesen hogy mennyi ideig kell pl hűtőbe hagyni vagy a rétegeket hogy is kéne csinálni.
Aki szokott csinálni,ha megkérhetem részletesen leírná nekem,hogy hogy is kéne megcsinálni,úgy hogy feltudjam fogni?:D
Előre is köszönöm :D
1. réteg:
3 tojást 1 cs. vaníliás cukorral, 4 evőkanál porcukorral jó habosra versz. 2 és fél dl forró vízben (forrjon) elkeversz egy csomag zselatint (por). Összekevered a habbal, tepsibe öntöd, és addig hűtöd, amíg meg nem szilárdul.
2. réteg:
3 tojás, 2 és fél evőkanál kakaópor, 4 evőkanál porcukor - ezt habosra kevered. Megint feloldasz 1 cs. zselatint 2 és fél dl forró vízben, összekevered, és nagyon óvatosan az első rétegre öntöd. (vigyázz, hiába szilárdult meg, a melegtől felkeveredhet. Lehűtöd ezt is.
3. réteg:
6 dl tejfölt 6 evőkanál porcukorral, 2 cs. vaníliás cukorral elkeverünk. Megint feloldunk 1 cs. zselatint 2,5 dl forró vízben, összekeverjük, és a tepsibe öntjük.
A tetejére gyümölcskocsonyát szoktam tenni. (inkább tortazselét. azt jobban szeretem)
Utána kellett néznem, hogy mire is gondolsz, de aztán rájöttem, hogy tudok segíteni, csak mi úgy hívjuk, hogy:
Csíkos torta:
3,5 dl vizet 1 csomag étkezési zselatinnal felfőzünk, s utána 3 egyenlő részre osztjuk.
1.csík:
3 tojást, 2 vaníliát, 5 kanál kristálycukrot és 1 rész zselatint felverünk, s amikor már jó habos, beleöntjük a tortaformába, majd a tortaformát a hűtőbe tesszük. (Amíg elkészül a második csík, addig a hűtőben van)
2.csík:
3 tojás, 2 kanál kakaó, 5 kanál kristálycukor és 1 rész zselatint felverünk, s ha már egy kicsit megszilárdult az előző réteg a tortaformában, akkor a tetejére öntjük, s vissza helyezzük a hűtőbe.
3. csík:
2 kis pohár tejföl, 5 kanál kristálycukor és 1 rész zselatint habosra verünk. Ha megszilárdult a második réteg valamennyire, akkor ráöntjük, s visszatesszük a hűtőbe
A tetejére gyümölcskocsonyát teszünk.
Én úgy szoktam csinálni, hogy szombat este, délután elkészítem , másnap ebédnél vágjuk fel. Addig a hűtőben van.
Érdemes először felverni a csíkok hozzávalóit, s csak utána beleönteni a zselatint, s kicsit még azzal is verni.
Ha nincs megszilárdulva a réteg, akkor ne öntsd rá a következőt, mert akkor nem csíkos lesz, hanem hullámos, de úgy is ehető és jól néz ki.
Remélem tudtam segíteni.
Én a "GUMITORTA" receptjét ismerem ..amelyiket nem kell sütni!
Hozzávalók:
6 tojás
12 kanál porcukor
1 kanál kakaó
4 dl tejföl
2 csomag zselatin
3 dl víz
Elkészítés:
2 cs. zsalatint felfőzzük a 3dl vízben
alja:
A 3 tojást 4 kanál porcukrot kikeverjük és hozzákeverjük a zselatin egy harmadát.Ezt beleöntöm a tortaformába,és kb.20 percre beteszem a hüttőbe!
Középső réteg:
3 tojást,4 kanál porcukrot és 1 knaál kakaót kikeverjük és hozzákeverjük a zselatin egy harmadát.Ezt a masszát a hüttőből kivett első rétegre ráöntöm és szintén kb.20 percre visszateszem a hüttőbe!
Teteje:
4 kanál porcukor 4 dl tejfölt kikeverjük és hozzáadjuk a maradék zselatint .Ezt öntöm a tetejére és visszateszem a hüttőbe!
Kb 1 óra múlva kiveszem a hüttőből ,szétcsatolom a tortaformát és szépen egybe ki lehet emelni belőle!
Tetszés szerint díszítem!
A Googleba keress rá a gumitortára hasznos díszítéseket találsz!!
Remélem azért tudtam segíteni!
Minden jót neked!
Tálat kikennyük margarinnal.
Mélyhűtőbe tesszük hogy megdermedjen.
Utána sima hűtőben is tárolható.
Tanácsok:
olyan tálat válasszunk ami nem megy széta mélyhűtőben
18.51-es vagyok!
Megmondom őszintén,hogy én már közel 20 éve készítem ezt a gumitortát....sőőőőt édesanyámnak a 40. szülinapjára (akkor 15 éves voltam) megleptem egy ilyen tortával!:):)
Most 3 lányom van a nygobbik már maga készíti...elég sűrűn csináljuk és NAGGYGOOONNN FINOM!
Már kipróbáltuk úgy is,hogy tejfől helyett joghurtot tettünk bele:)És úgy is finom volt!!
Sziasztok!
Azt kérdezném a hozzáértőktől, hogy mitől ül ki a legalsó réteg aljára a zselatin? Mit csináljak, hogy ne gyűljön össze az alján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!