Találtam a sufni mélyén egy üveg cseresznye befőttet. Milyen sütit csináljak belőle?
Tejfeles seteményt!
Hozzávalók:
9 ek kristálycukor
2 nagy pohár tejföl
4 kis zacskó keksz (négyzet alakú)
1 csomag tortabevonó zselatin (piros)
Elkészítés:
Fogod a 2 nagy pohár tejfölt és a 9 ek cukrot, összekevered őket egy tálban csomómentesre. Ezután keresel egy jénai üvegtálat (ez jó, mert szebb és gusztusosabb), majd az alját kikened ezzel a tejfölös-cukros masszával.
Ezután jöhet a keksz! Egy réteget ráhelyezel szépen a tejfölre, majd megint jöhet a tejfölös massza.
Így rakosgatod rétegesen a kekszet és a tejfölös cuccot. Ha az üvegtál szélétől jársz már 1 centivel, akkor a legfelső kekszréteget is bevonod tejföllel.
Miután ezeket letudtad, rárakosgathatod tetejére a cserkókat (persze magozottan).
Ezután pedig elkészíted a leírás szerint a tortabevonó piros zselét a tasakra írtak szerint.
Ráöntöd a tetejére miután kezd megdermedni egy picit, majd hagyod tovább dermedni...
Miután kihűlt az egész zselé, berakhatod a hűtőbe.
Érdemes ezt a kekszes-tejfölös rétegek helyezését úgy csinálni, hogy nem spórolsz a tejföllel, ugyanis a keksz magába szívja a nagy részét, ettől lesz nagyon OMLÓSZ :-D
Ja, érdemes még reggel csinálni a seteményt, így már estére jól összeérnek benne az ízek! Jó seteménykészítést!
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!