Milyen egyszerűen elkészíthető ételeket ajánlotok szilveszterre?
Tejszínes-mustáros karaj
70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.
Karácsonykor ezt csináltam, de nagyon tetszett, úgyhogy most szilveszterre ismétlek!!!
A csirke szilveszterre nem jó, hátra-kaparja a szerencsét!
A hal és a kacsa-liba elúszik vele... a sertés kifelé és előre dúrja a földből a kincset...
köszönöm mindenkinek hogy vetett ide egy pillantást :)
az első válaszoló szerintem nem olvasta végig vagy nem érti mit szeretnék :D de neki is köszönöm! :D
4-eshez annyit hozzáfűznék, hogy igen, szokás szerint így van, nekünk igazából mindegy.. :)
Aszaltszilvával töltött (fügével is nagyon finom ) szűzpecsenye (vagy egy darab karaj )baconba tekerve megsütve. Egyszer lencsefőzelék is lehet füstölt tarjával.
Virslis roló finom akármikor vacsorára.
Én sem ajánlom a csirkét! Eszembe sem jutna szárnyast készíteni szilveszterkor. De lehet, hogy ez csak felénk hagyomány.
21/L
Szalmakrumplit megsütöd, az megy a tányér egyik felére.
Sertés-combot csíkokra vágod, (mint a szalmakrumplit), lisztbe-forgatva hirtelen kisütöd = ez megy a tányér másik felére.
Szálára vágott vöröshagymát is megforgatod a lisztbe, és piros-ropogósra sütöd. Ezzel beborítod a krumplit és a húst. Só-bors-csípős törtpaprikával megszórod! Jó étvágyat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!