Tejszín felirat mit takar, nincs külön feltüntetve, hogy habtejszín, amit fellehet verni vagy főzőtejszín?
Tes.x ban a habtejszínes részről vettem le, mert felakartam verni.De mikor készítettem volna, sehogy se sikerült,pedig habfixálóport is tettem bele....
nem az volt rajta, hogy főzőtejszín, csak sima TEJSZIN felirat...
Nézd meg a zsírtartalmát, és kiderül. 30%-tól habtejszín, az alatt főzőtejszín. 10% alatt kávétejszín.
Normál esetben a tejszín az állati habtejszínt jelenti, úgyhogy én is felhúznám magam, ha nem tudnám felverni...
Hát igen...pedig direkt a habtejszint akartam ,amit felverhetek...oda volt téve.
Akkor erre a célra csak habtejszín feliratosat lehet venni ezek szerint.De ezt miért nem lehet felverni, tejszin-tejszin:) ?
Mindegy, hogy mi van ráírva, jól írja az előző, 30 %-os az a tejszín, amit már fel lehet verni (elvileg ) habnak. Persze ennek is nagyon hidegnek kell lenni, és sajnos még akkor sincs garancia, hogy fel is verődik.
A főzőtejszín, az 20 %-os, a tejföl opciójaként gyártják Mo-on kb 20 éve.
Soha nem lehet még fixálóval sem habot verni belőle, de mindig fel is tüntetik, hogy "főző" tejszín, szóval nem lehet összekeverni a habtejszínnel.
Azt viszont nem mindegyik gyártó írja rá, hogy "hab "-tejszín, még, ha 30, vagy annál magasabb zsírtartalmú is.
Tehát a sima tejszín felirattal nincs gond, meg kell nézni, hogy mennyi a zsírtartalma.
Megneztem a dobozat,csak 10% os volt...:(
Legkozelebb ezt is figyelni fogom mar...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!