Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karamellás tej recept?

Karamellás tej recept?

Figyelt kérdés

Ittam ma egy karamellás tejet nagyon finom karamellás égetett cukros íze volt nem édes nagyon.

Amit otthon csináltam az cukros, alig hasonlít erre. Hogy kell ilyen finomat?


2015. dec. 23. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogyan csináltad eddig, de jó barnára kell pirítani a cukrot, és azt felönteni tejjel. Jól sistereg, de megnyugszik :), addig kell kevergetni, míg a kemény cukor el nem olvad benne.

Én 3 deci tejhez két evőkanál cukrot szoktam,-mondom egész sötétre (de azért meg ne égjen )pirítani. Finom, nem túl édes, de a karamell íz nagyon dominál.

2015. dec. 23. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
100%

ÉN fél literhez szoktam csapott 5 evőkanál kristály cukrot tenni

felteszem a cukrot (serceg) folyamatos kevergetés mellett (hogy ne égjen le a lábos aljára) főzöm, aztán amikor arany barna hozzáadom a tejet és addig főzöm kis-közepes lángon míg fel nem oldódik.

2015. dec. 23. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem mértem soha az arányokat, de az biztos hogy a karamellás tej amúgy nem édes, mert van hogy még teszek bele cukrot, annyira nem édes.
2015. dec. 23. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Most így csináltam ahogy írtátok és telitalálat volt :) úgy szoktam hogy épp eléri a barnás színét és felolvadt benne a cukor már megy bele a tej. De tovább kell akkor. Ezt is tudom :) köszönöm a segítséget!
2015. dec. 23. 23:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!