Karamellás tej recept?
Ittam ma egy karamellás tejet nagyon finom karamellás égetett cukros íze volt nem édes nagyon.
Amit otthon csináltam az cukros, alig hasonlít erre. Hogy kell ilyen finomat?
Nem tudom hogyan csináltad eddig, de jó barnára kell pirítani a cukrot, és azt felönteni tejjel. Jól sistereg, de megnyugszik :), addig kell kevergetni, míg a kemény cukor el nem olvad benne.
Én 3 deci tejhez két evőkanál cukrot szoktam,-mondom egész sötétre (de azért meg ne égjen )pirítani. Finom, nem túl édes, de a karamell íz nagyon dominál.
ÉN fél literhez szoktam csapott 5 evőkanál kristály cukrot tenni
felteszem a cukrot (serceg) folyamatos kevergetés mellett (hogy ne égjen le a lábos aljára) főzöm, aztán amikor arany barna hozzáadom a tejet és addig főzöm kis-közepes lángon míg fel nem oldódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!