Ki mit főz karácsonykor?
24-én halászlé lesz azt 3 napra tervezzük mert csak nagyba érdemes megcsinálni és úgy finomabb is.
Akkor lesz rántott pulykamell 2 napig biztos mert jó nagy pulykát vágtunk le pár hete és melle még maradt jócskán. Lesz némi csirkeszárny és comb, meg néhány rántott halfilét is csinálok. 25-én is ez lesz az ebéd annyi különbséggel hogy sütök ki néhány karajt is. köretnek sült krumpli és rízs lesz mert valaki ezt szereti valaki meg azt. 26-án pedig töltött csirkét csinálok krumpli pürével. 27-én vendégségbe megyünk a barátainkhoz akkor nem főzök :)
Sütiből csinálok muffint, a bejgli most készül. Akkor lesz még kókusz tekercs meg a húgom hoz nekünk sajtos rudat, a barátnőm mézeskalácsot fog holnap sütni abból is kapunk
Halászlé,sült pulyka,rakott hús,rántott csirkemell,franciasaláta.Idénnem lesz töltött káposzta,3 hete ettünk,senkinek nem kell.
Sütit még nem tudom,de bejgli és zserbó az alap.
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával, szűzpecsenye leveles tésztában, aszaltszilvával-hajszálvékony nyers füstölt sonkával és ementáli sajttal töltött csirkemell.
Majonézes és friss saláták kíséretében.
nálunk kelet-szlovákiai-magyaros szabvány karácsonyi menü lesz:
korhelyleves, savanyú káposztával, füstölt kolbásszal, gombával, tejföllel
francia saláta, kirántott hal és kirántott hús
süteményt azt szerintem vesszük, így annak fajtáját nem tudom
Csak kettőnkre főzünk a férjemmel. Ez lesz a menü:
Fűszeres répakrémleves ricottával, petrezselyemmel
Vörösboros erdei gomba tartare magos salátával, fűszervajas baguette-el és kecske-valamint báránysajtos ropogóssal (olvasztott sajt formázva)
Éééés végre eldöntöttem mi legyen a desszert, mert ezen vacilláltam egy hónapja: vörösboros sült körte mascarponekrémen, fahéjjal és étcsokoládéval.
Másnap raklettezni fogunk és sajtfondü is lesz mellé.
Édességnek van itthon nugátos jégkrém, diós bejgli és csokis fahéjas keksz.
Arra azért kíváncsi lennék, melyik báránynak van teje, amiből báránysajtot lehet készíteni.
Ha juhsajtot írtál volna, hihetőbb lenne ez a fergeteges menü...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!