Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Közeledik a húsvét. Nálatok...

Közeledik a húsvét. Nálatok mi lesz a menü?

Figyelt kérdés
Hidegtálak,édesség,sütemény ötleteket minden mennyiségben várok!!
2010. márc. 22. 15:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindig úgy van, hogy nagyszombaton vacsorakor van a húsvéti vacsi, illetve másnap reggel a húsvéti reggeli, ami sonka, tarja, fonott kalács, vaj, lekvár, főtt tojás, kukorica saláta, habos kakaó.

A vasárnapi ebédet nem tudom mi lesz, mert anyukámékhoz vagyunk hivatalosak ebédre, én csak a tortát sütöm, epres pezsgőtorta lesz, ez az [link] még nem csináltam ilyet, szóval szorítsatok nekem, hogy jó legyen :)

2010. márc. 30. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim válasza:
100%

Mi csak tojást főzünk és befessük :( ami megmarad azt esszük meg...

Mondjuk volt olyan karácsony, amikor volt jó kaja.

2010. márc. 30. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 igabcsy ***** válasza:
100%

Nálunk ami elmaradhatatlan, az a lyukaskalács.

Ezt a nagymamámtól tanultam, és a mi családunkban ez tradicionális étellé vált. Aki evett már belőle, az felvette a családi "szeretjük ételek" közé. :-)

Leírom Nektek a receptet, próbáljátok ki, mert nagyon-nagyon finom.


Lyukas kalács:


Hozzávalók:

½ l tej

65 dkg lisz, és még 5 - 10 dkg a formázáskor

1 élesztő

1 tojás

1 teáskanál cukor

2 dl tejföl

őrölt feketebors, só, diónyi vaj

Elkészítése:

A cukrozott langyos tejben felfuttatom az élesztőt, beleteszem a sót és az egész tojást, majd elkeverem. Hozzá teszek 65 dkg lisztet, és kidagasztom, majd letakarva megkelesztem a tésztát.

Amikor szépen feljött, lisztezett deszkára borítom, és 8 cipót formázok belőle. Egyenként mindegyiket kb. 40-45 cm-és hurkává sodrom, és a két végén összenyomkodva karikát készítek belőle. (így lesz belőle lyukas kalács, mert a közepe lyukas)

A nagy gáztepsibe egyszerre 4 db kalács fér, amelyeket felvert tojással megkenek, és előmelegített kb 200 °C-os sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütöm.

Mialatt a tészta sül, a tejfölt összekeverem olvasztott vajjal, sóval és őrölt fekete borssal. Annyit teszek bele a fűszerekből, hogy a só és a bors is jól kiérezhető legyen.

Amikor a tésztát kiveszem a sütőből, azonnal, még forrón bőven megkenem a tejfölös keverékkel. Mire a tészta kihül, a tejföl nagy része beszívódik, a többi pedig rásül a tetejére. Nagyon finom és érdekes ízt adva a kalácsnak.

Húsvétkor ezt szoktuk enni a reggeli sonkához. De bármikor elkészíthető, és remek kenyérpótló sóskalács.


Ez az eredeti recept, de ismerőseim már tovább fejlesztették, és a tejfölös kencébe 1-2 gerezd fokhagymát nyomnak. Hát valami isteni ízt ad neki az is.

De ki-ki úgy fűszerezze, ahogy kedve van. Lényeg a tejföl + vaj + só + bors.

2010. márc. 30. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk esz egy kisebb vendégsereg.Éppen most írom össze ,hogy mit szeretnék készíteni!Eddig erre jutottam:Töltött csirke comb,van egy darab bőrös karaj a hűtőbe azt felszúrom beleteszek füstölt kolbászt és megsütöm,sonka,tojás,petrezselymes krumpli ,kukoricás rizs,rántott gomba!

Sütik:Méteres,lajcsi szelet,túrótorta!


Na ez a terv de,hogy mikor fogom megcsinálni azt nem tudom!

2010. márc. 30. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a házi tyúk húsleves lemaradt!
2010. márc. 30. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!