A zöldborsót mennyi ideig szoktátok főzni? A zsenge és a nem annyira zsenge főzési idejét is írd meg, légy szíves?
A zsengét olyan 20-25 percig (fagyasztottnak még ennyi se kell), a kevésbé zsengének kell majdnem kétszer ennyi idő.
Párolással kezdem, kevés olajban vagy vajban. Fagyasztott zsenge borsónak nem is kell főzés, saját levében megpuhul. Kb. negyedóra után öntöm fel vízzel, ha szükséges, vagy ha levest főzök belőle.
Ha lehet, semeddig, ez ételfüggő.
A zsenge zöldborsó nagyon jó nyersen, főzeléknél s egyéb ételben persze főzöm, de inkább a többi hozzávaló határozza meg a főzési időt (sosem főzök csak borsót). Ha nagyon nehezen fővő zöldség van mellette, akkor a borsót később teszem bele. De levesbe bele kell főnie az ízének.
Nem zsengét nem használok, mert az sose lesz jó, nekem pedig sokszor kell nyersen a borsó.
Bocs, hogy időtartamokat nem tudok írni, fogalmam sincs, mi meddig fő, én kóstolgatom és annyi.
5-10 perc bőven elég neki.
A magyar konyhában sok ételnél tipikus hiba a túlfőzés, ami a vitamintartalmat gyakorlatilag eltünteti. A keményebb zöldségeken kívül (gyökerek, mint répa, krumpli) semminek nem kell 20-25 perc, szinte bármi megpuhul 5-15 percen belül. Ha ennél tovább főzöd csak szétfőtt íze és 0 vitamintartalma lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!