Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túlérett, kicsit fehér, már...

Túlérett, kicsit fehér, már épp nem zsenge friss "zöldborsót" meg lehet főzni főzeléknek?

Figyelt kérdés
Saját borsó, csak a rossz idő miatt nem tudtuk leszedni és túlérett. már nem olyan zöld és édes mint amilyennek kéne lennie. meg lehet ugyanúgy főzni v már nem lesz jó főzelék belőle? kell valamit külön beletenni? sajnálom kidobni:(

2013. jún. 29. 10:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Az attól függ hogy a héja milyen. Mert ha avastag akkor meg lehet főzni de ki kell passzírozni és borsókrém főzelékknek jó.
2013. jún. 29. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Borsókrémlevesnek botmixerrel jól elpürésítve finom lesz. kicsi füstölt szalonnát sütsz pörcösre, az lesz a feltét, vagy levesgyöngy, esetleg reszelt sajt.

sűrűbben ezt a pépet dúsíthatod is, tejszínnel vagy lisztes-tejes/tejfölös habarással és akár egy borsópüré főzelék is lehet belőle.

sajnos a hagyományos módon megfőzni friss borsónak ,már "megöregedett "...

2013. jún. 29. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!