Túlérett, kicsit fehér, már épp nem zsenge friss "zöldborsót" meg lehet főzni főzeléknek?
Figyelt kérdés
Saját borsó, csak a rossz idő miatt nem tudtuk leszedni és túlérett. már nem olyan zöld és édes mint amilyennek kéne lennie. meg lehet ugyanúgy főzni v már nem lesz jó főzelék belőle? kell valamit külön beletenni? sajnálom kidobni:(2013. jún. 29. 10:25
1/2 anonim válasza:
Az attól függ hogy a héja milyen. Mert ha avastag akkor meg lehet főzni de ki kell passzírozni és borsókrém főzelékknek jó.
2/2 anonim válasza:
Borsókrémlevesnek botmixerrel jól elpürésítve finom lesz. kicsi füstölt szalonnát sütsz pörcösre, az lesz a feltét, vagy levesgyöngy, esetleg reszelt sajt.
sűrűbben ezt a pépet dúsíthatod is, tejszínnel vagy lisztes-tejes/tejfölös habarással és akár egy borsópüré főzelék is lehet belőle.
sajnos a hagyományos módon megfőzni friss borsónak ,már "megöregedett "...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!