Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítitek összerakni a menümet?

Segítitek összerakni a menümet?

Figyelt kérdés

Ez most soknak hangzik de szeretném összerakni az egész decemberi menümet. Reggeli, ebéd, vacsora 2 dolgozó felnőtt számára. karácsonyra, 2 ünnep közé és szilveszterre szeretnék ünnepibb menüt persze nem túl drágán. Szeretném ha karácsony elött ki tudnám spórolni az ünnepi menü árát. 20.áig hétköznap csak 2szer kell főznöm ebből az egyik mindenképp húsmentes legyen, hétvégén 2szer ebből is az egyik legyen húsmentes. Hétköznap 3 napra tudok ebédet hozni a munkahelyről a másik 2 napra kell főzni.

inkább olcsó, kiadós ételeket szeretnék amivel lehetőleg nem kell pepecselni, de inkább olcsó legyen.Nagyjából mindent szeretünk.

köszönöm a segítséget

2015. nov. 30. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Szerinted ki fog neked egy havi 3 étkezéses menutervet írni? Senki. Google-lal keress pár etelszallito céget, ott nézd meg a heti menüt és variáld át.
2015. nov. 30. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Húsmentes hétvégi ebéd: lecsó, zöldségleves, párolt brokkoli/répa

Reggeli: banán

Köret:karfiolrizs

2015. nov. 30. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Keretet nem írtál...
2015. nov. 30. 14:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Menüt nem tudok összeállítani neked, de leírom, hogy én hogy szoktam spórolni:

Ilyenkor kimegyek a piacra, és bevásárolok azokból a zöldségfélékből, aminek épp szezonja van, és ami most olcsó. Például a múlt héten vettem egy sütőtököt, 160Ft/kg, volt belőle krémleves, szabdzsi (indiai zöldségétel), és hagyományos módon megsütve vacsora. Vagy karfiol, 250/kg, rakott karfiol, dubarry szelet, majonézes karfiol, stb. Krumpli: leves, rakottkrumpli, főzelék, paprikáskrumpli, sütve héjában, vagy olajban. Kelkáposzta: főzelék, rakott kel, frankfurti leves. A lényeg, hogy ne decemberben akarj töltöttpaprikát csinálni 980 forintos paprikából, és 600 forintos paradicsomból.

A hússal is úgy vagyok, hogy amikor akciós, például a csont nélküli tarja, vagy a sertéscomb 980 Ft, csirkemáj 480 Ft, akkor megveszek egy nagyobb adagot, feldolgozom, kiadagolom, és adagonként lefagyasztom.

2015. nov. 30. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

3 hétig akkor heti 4 főzéssel az 12 féle étel (írok mellé 6 levest is, sokkal több nem kell szerintem):

1. bazsalikomos paradicsomkrémleves, zöldséges lasagne cukkinivel, padlizsánnal, paprikával

2. gombapaprikás házi nokedlivel

3. tárkonyos gombaraguleves, zöldséggel, sajttal töltött sült zsemlék

4. cukkinifasírt zöldsalátával, tejfölös mártogatóssal

5. krumplikrémleves, grillezett sajt párolt zöldségekkel

6. ratatouille

7. hagymakrémleves, sajtfelfújt karamellizált répával

8. vegyes zöldségleves, gombás rizottó

9. töltött sült padlizsán

10. zellerkrémleves, rántott paradicsom joghurtszósszal

11. rozmaringos sült alma és körte sajttal, salátával

12. karfiolleves, fűszeres túróval és hagymával töltött paprikák

Az ünnepekre nem tudom miket szoktatok készíteni arra nem is írok semmit. A legtöbbje a felsorolt ételeknek kifejezetten olcsó.

2015. nov. 30. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!