A férjem meghívta az üzlettársait vacsorára, milyen különleges ételt készítsek?
Tejszínes csirkeraguleves,valamint muffin vagy málnás pitén gondolkodtam, második fogásnak nincs ötletem.
Bélszínen gondolkodtam, de azt nem szeretik.
Ínyenc ételrecepteket várok, egy menüre vonatkozóan.
Főzni tudok, jöhet bonyolult étel is;)
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat!:)
Elsö lépében azt kellene megkérdezni, hoyg nincs-e valami allergiája. összeférhetetlensége valakinek valamilyen étellel szemben.
Másodszor, hogy milyen ételeket NEM szeretnek ( a bélszínen kivül).
HArmadszor mennyi idöt akarsz a konyhában tölteni, amikor ott vannak, vagy nagyrészt elökészített valamit szeretnél?
Tarját kb. 2-3 cm vastagra szeld, sózod-borsozod.
Majd a kizsírozott tepsibe szépen elfekteted, rá a karikára szelt hagymát, arra a szeletelt zöldpaprikát.
Rakd körbe vastagra szelt hasáb-burgonyával.
Pár korty víz, fóliával beborítva sütöd, amíg megpuhul, majd fóliát le, és piros-ropogósra sütöd az egészet!!!
(Már az utca-sarkon fogják érezni az illatát, és "mennek a szag után"...)
Nem akarlak elkeseríteni, de a tejszínes raguleves és a málnás pite/muffin nem illenek össze.
Írok neked két menüsort előétellel, levessel, főétellel és desszerttel az egyiket a leveshez, a másikat a desszerthez igazítva:
- rukkolasaláta fűszervajas kagylóhússal vagy halfalatokkal
- tárkonyos csirkeraguleves
- fehérboros nyúlragu kecskesajtos gombócokkal
- karamellizált alma vagy körte vaníliaöntettel
- pirított répa petrezselmyes pesztóval salátaágyon
- marhahúsleves zellerrel és édesköményszárral
- sült báránycomb petrezslyesmes-mentás zöldsalátával, olívaolajas-citromos öntettel
- málnás muffin vagy pite
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!