Mit lehet ezekbol az alapanyagokbol kihozni?
- paprikás krumpli: 2 db. krumpli + 1 db. zöldpaprika + 1-2 szelet kolbász + vöröshagyma
- rizses-hús: kolbász + rizs + zöldpaprika + vöröshagyma
- zöldborsó főzelék ha marad egy db-ka kolbász, megfőzöd mellé
- 1 db. krumplit karikára vágva megsütöd, a tányérra rakod, 1 vöröshagymát szálára vágva (ha van lisztbe forgatod) és piros-ropogósra sütöd, rárakod a krumplira, az egészet megszórod törtpaprikával
Ha lenne 1 db tojásod-liszted, lekváros palacsintát is tudnál készíteni
Paprikás rizottó
Krumplifőzelék
Zöldborsóleves
Töltött héjában sült krumpli
FOkhagymakrémleves
Töltött sült hagyma
Burgonyakrémleves
4-es!
Jól hangzik, hogy töltött sült krumpli, + töltött sült hagyma, = én is megcsinálnám a kérdező helyében, ha még azt is ide írnád, hogy a felsorolt anyagok közül mivel töltenéd meg, és ha nem írta hogy lenne akár zsír, akár olaj, akkor hogyan süti meg????
Én zöldborsóval és paprikával (és rizzsel a hagyma esetén, a krumpliba azt nem tenném, és hagymával a krumpli esetén) tölteném meg - ezeket kicsit összesütném egy serpenyőben majd a beletölteném a kivájt hagymákba vagy krumplikba és a sütőben, zsiradék nélkül megsütném.
Illetve krumplival szoktam úgy csinálni, hogy sütöm egy fél órát míg kicsit megpuhul, majd kettévágom, kivájom a belét és más puha zöldségekkel és fűszerekkel összeturmixolom és azt töltöm bele. Pl. a paprikával, hagymával. A tetejére a kolbászt is rárakhatja vagy egy kis hagymát rápiríthat! És vissza sütőbe megint 20 percre, míg megpirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!