Milyen salátát tudnék kihozni ezekből az alapanyagokból?
paradicsom, paprika, uborka, hagyma-...szépen felvágod őket
teszel rá főtt tojást és sonkát
csinálsz egy majonézes öntetet...majonéz + kis joghurt/tejföl és só, bors, fokhagyma
tálaláskor öntet + reszelt sajt megy a salira
Heringkrém: a konzervet villával összetöröd, egy kis tejfölt, majonézt, citromlevet, és apróra vágott vöröshagymát keversz hozzá.
Tojássaláta: néhány kemény tojást felszeletelsz, hagymával, fehér borssal, és tejföllel összekevered.
Tzatziki-féleség: uborkát tejföllel, fokhagymával, csipet sóval.
Saláta: Trappista sajt, paradicsom, uborka, sonka. Az öntet tejföl, majonéz, mustár, csipet bors, és cukor.
szia! csinálj sopszka salátát, igaz az juhtórós vagy fetasajtos, de a trappista is megteszi.
uborkát héjastól először négybe, majd kis kockákra vágod.
ugyanígy kockára vágsz paradicsomot, paprikát.ezeket összekevered, pici só vagy ételízesítő megy rá.fogsz egy közepes lilahagymát, amennyire tudom apróra vágod, vagy lereszeled. hozzáadod a zöldségekhez. egy teáskanál ecet is mehet rá és kb. ugyanennyi cukor. jól összeforgatod,teszel rá egy két evőkanál olajat. a tetejére morzsolt juhturót szoktak, de apróra vágott sajtkockákkal is finom.
ha ugyanezt a salátát nyakonöntöd egy ki kecsappal, egy másik ízvilágú salátát kapsz.
sok sikert a "műalkotáshoz"
üdv.
Hű köszi nagyon gusztának hangzik mind alig tudok dönteni melyiket csináljam meg
kösz hogy írtatok válaszokat! ;P
Na elkészítettem
a sopszka salátát vegyítettem a heringsalival csak a heringes történeten annyit változtattam h a heringet citromlébe tettem és úgy tettem a salátához jó sok zöldséggel tartár mártással oregánóval só, bors és egy ételízesítő is ment bele na meg petrezselyemzöld és 3 szelet sonka és amit írtatok hogy paprika, paradicsom, uborka felkockázva
tettem hozzá fehér és lila hagymát apróra vágva foghagymával
ez összekeverve
hmm finom lett ahoz képest amire számítottam
féltem hogy halat teszek bele te finom lett ízlett anyukámnak meg nekem is
apu megsem kóstolta mert nem szereti a sajtot :(
de hátha rá tudom venni hogy megkóstolja ;P
gratulálok, ügyes vagy. látod, csak fantázia kérdése, hogy a meglévő alapanyagokból mit hozzunk ki.
nekem nagyon szimpatikus, hogy ilyen fiatalon érdekelnek
a konyhai fortélyok.
csak így tovább.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!