A hortobágyi palacsintába először meg kell főzni a húst aztán ledarálni. Nekem nincs húsdarálóm mi van akkor ha már alapba darált hússal csinálom?
Megsúgom Neked, minden vendéglátóban így csinálják (mi is)
A klasszikus recept persze az előző, de ember nincs, aki érezné a különbséget, ha jól van elkészítve.
15:28 ==> igen, megsúgom, hogy a Hortbágyi húsos palacsintába a tölteléket tényleg főzni kell, és nem csk megsütni a húst.
A kérdezőnek: Nekem van húsdarálóm, de én is mindig darálthúst veszek és eleve abból készítem. Igaza van az első válaszolónak, hogy ember nincs, aki megmondja a különbséget.
Na meg különben is.... utálok darálót mosogatni, és miért csináljak magamnak plusz munkát? Így is van elég...
Hidd el ugyanolyan finom lesz! - Nálunk a család nagy kedvence ez a kaja. :-))
Eredetileg a töltelék borjúpörkölt, és NEM darálják, hanem éles késsel összedarabolják. Sokkal finomabb így.
Ha már eleve darált húst veszel hozzá, vagy pláne ha csak megpiritod, akkor az már nem hortobágyi palacsinta, legfeljebb hússal töltött hasonló valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!