Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől van egyeseknél "olajszag...

Mitől van egyeseknél "olajszag" sütés-főzés közben?

Figyelt kérdés
Itt is mindig olvasom, hogy pfuj tiszta olajszag a lakás, ha olajban csinál valaki kaját stb. Én nagyon érzékeny vagyok a szagokra, de sose szokott olajszag lenni, se nálam, se anyámnál, se nagyanyámnál, se az összes nagynénémnél, még anyósomnál se. Lehet azért, mert csak egyszer sütünk az olajban? Mitől van másoknál olajszag?
2015. nov. 17. 17:36
 1/5 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy nem azért van, mert nem érzem, mert volt már olyan, hogy másnál éreztem én is a szagát. De mi a különbség?
2015. nov. 17. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
40%
Az olajban sütésnek mindenképpen van szaga vagyis inkább illata. Azért kell ablakot nyitni, ajtót csukni. A sajátodat úgy látszik, nem érzed, főleg, ha te magad főzöl valami kedvedrevalót. A különböző olajoknak más a szaguk, lehet, hogy van, amelyik számodra büdös.
2015. nov. 17. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Ha elmennel otthonrol, es pont akkor toppannal be sajat magadhoz amikor kesz vagy a sutessel, akkor garantaltan erezned te is az olajszagot.
2015. nov. 17. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

Első sütésnél feltéve, ha nem 5x annyi olajat használsz, mint kéne és nem égeted meg az olajat, akkor tényleg nem igen lehet érezni, mert a készülő étel illata fölé kerekedik. Én is mindig úgy szoktam, hogy csak annyit, amennyit muszáj, és a serpenyőt is rögtön elmosom utána, amiben sült.


Sokan meg ugyanúgy háromszori vagy négyszeri sütésre használnak fel egy üveg olajat, de úgy, hogy már az elsőnél kiöntik az egészet, és utána leszűrik, majd legközelebb is abban sütnek. Próbáld ki, ha a használt olajat elkezded melegíteni, akkor azonnal jön a SZAG. És ez hatványozódik minden alkalommal, ezt már nem nyomja el az éltel illat.

2015. nov. 17. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
69%

Ételfüggő. A palacsintasütés nekem mindig szagos és kicsit füstös (semmi extrém, rossz szag sincs, de szellőztetnem kell utána), a rántotta pedig sosem, ez leginkább az időtartamon múlik, illetve a nedvességen is, mert ha zöldséget sütök hosszan, viszonylag sok olajban, akkor sincs gond. A palacsinta speciális s a bővebb olajban hosszasabban sütögetés is.

Kókuszzsírt használok s egyszer sütök benne.

2015. nov. 17. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!