Mitől van egyeseknél "olajszag" sütés-főzés közben?
Első sütésnél feltéve, ha nem 5x annyi olajat használsz, mint kéne és nem égeted meg az olajat, akkor tényleg nem igen lehet érezni, mert a készülő étel illata fölé kerekedik. Én is mindig úgy szoktam, hogy csak annyit, amennyit muszáj, és a serpenyőt is rögtön elmosom utána, amiben sült.
Sokan meg ugyanúgy háromszori vagy négyszeri sütésre használnak fel egy üveg olajat, de úgy, hogy már az elsőnél kiöntik az egészet, és utána leszűrik, majd legközelebb is abban sütnek. Próbáld ki, ha a használt olajat elkezded melegíteni, akkor azonnal jön a SZAG. És ez hatványozódik minden alkalommal, ezt már nem nyomja el az éltel illat.
Ételfüggő. A palacsintasütés nekem mindig szagos és kicsit füstös (semmi extrém, rossz szag sincs, de szellőztetnem kell utána), a rántotta pedig sosem, ez leginkább az időtartamon múlik, illetve a nedvességen is, mert ha zöldséget sütök hosszan, viszonylag sok olajban, akkor sincs gond. A palacsinta speciális s a bővebb olajban hosszasabban sütögetés is.
Kókuszzsírt használok s egyszer sütök benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!