Mi játszódik le a gombában, mikor elkezdem főzni?
Figyelt kérdés
Amikor főzzük a gombát, akkor el sötétedik, feketedik. A hús a fehérje kicsapódástól lesz fehér hő hatására.. A gomba miért lesz sötét színű?2015. nov. 11. 20:15
2/5 anonim válasza:
Tönkremennek a sejtfalak és a sejtorganellumok hártyái és a polifenol oxidázok a levegő oxigénjével oxidálják a polifenolokat.
3/5 anonim válasza:
Először megijed, hogy mi történik, aztán kellemesen érzi magát a melegben, de a végén rájön, hogy meg fogják enni. :(
4/5 anonim válasza:
Ehez nem értek, de nem minden gomba lesz sötét... Van, ami főve is narancsszínű. Van, ami sárgából lila lesz... De pl. a pöfeteg szerintem csak akkor feketedik el, ha elégeted...
5/5 anonim válasza:
"Jajj ne, úristen forró, áá éget"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!