Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a jó az üveges/konzerv...

Mi a jó az üveges/konzerv gombában?

Figyelt kérdés
Ma vettünk először, de borzasztó íze van, köze nincs ahhoz a gombához, amit megveszünk a piacon frissen, és meghámozzuk stb. Nem nevezném gombalevesnek, ami ebből készül, el nem tudom képzelni, hogy olyan íze legyen, mint ami a friss gombából készül!
2012. márc. 10. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:
A lányom a konzervízt szereti benne. Direkt azért vesszük.
2012. márc. 10. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Valóban ég és föld a különbség, ennek ellenére szoktam venni, mert hétköznap sokszor nincs időm friss gombát használni, viszont a gombát minden formájában imádom, még ezt a kissé ízetlen, konzerv verziót is. Na meg hajlamos improvizálni, ilyenkor is jól jön.

Na meg márkafüggő is.

Azért abban egyetértünk, hogy a friss gomba verhetetlen.

2012. márc. 10. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
*hajlamos vagyok
2012. márc. 10. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Párom jobban szereti a konzerv gombát mint a frisset mert a friss szerinte ízetlen, de már kezdi megszokni, mert szinte mindenhez frisset használok :D
2012. márc. 10. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Most hogy ettem belőle, hogy olyan savanyúnak érzem. Ez normális? A tietek is ilyen szokott lenni, vagy csak én vettem rossz fajtát?

Ja és köszi a válaszokat!

2012. márc. 10. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem szokott savanyú lenni, egyszer vettem olyan fajtát, azt azóta is kerülöm. Márkát sajnos nem tudok mondani, most kifogyott a készletem, megjegyezni meg sose tudom az ilyeneket, vizuális típus vagyok, ha látom felismerem, hogy melyik a jó és melyik a rossz.
2012. márc. 10. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi húsos ragukhoz használjuk gyorsan lehet dúsítani a kaját ha kevés benne az alapanyag.
2012. márc. 11. 01:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Azon kívül, hogy már el van készítve, semmi. Én is savanyúnak érzem. Egyszer vettem, ki is dobtam, ehetetlen volt. Mondjuk levest főzni nem is lehet belőle. Konzerv répából és borsóból sem főzöl levest. Max. fagyasztottból. Őszintén szólva nem tudom, mire lehet használni, én rántottába tettem, de nem volt jó. Esetleg még sült hús tetejére tenném, megszórva sajttal, és összesütném.

De inkább megveszem a gombát, nagyon hamar megfő/megsül. Az egyetlen macera a hámozással van, de ha nagy gombákat vesz az ember, az is gyorsan megy. Ha meg végképp nincs rá időm, akkor szeletelt (nyers) gombát veszek, ami konyhakész, viszont kb. 25%-kal többe kerül.

2012. márc. 11. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!