Birs, naspolya recept, ami nem sajt?
Figyelt kérdés
Olyan recepteket keresek birshez meg naspolyához, ami nem a hagyományos bórsalma/naspolyasajt, hanem inkább lekvárféle. Viszont szeretném különlegesebb módon ízesíteni, mert hagyományosan már elég sok üveggel tettem el.
Ezért kérem, hogy aki szokatlan füszerezésü receptet ismer, öóssza meg velem.
Elöre is köszönöm.
2015. nov. 12. 17:15
1/6 anonim válasza:
Olyat nem tudok, de a nagyanyám birsalmás bablevesének illata ma is az orromban van 65 év után is.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ugyan nem egészen ilyenre gondoltam, de azért ezt a receptet is megköszönném. (Csak mert olyan furcsán hallatszik)
2015. nov. 12. 18:33
3/6 anonim válasza:
jól illik mellé a fahéj, vanília, és a szegfűszeg is. én befőttet szoktam belőle készíteni
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet: arányokat tudsz esetleg mondani?
2015. nov. 13. 20:06
5/6 anonim válasza:
egy literes befőttes üvegbe szoktam tenni kb. 6-7 db szegfűszeget egészben, vaníliából egy kisebb rúd, fahéjból kevesebbet és azt őrölten egy kiskanálnak a nyelére teszek púpozottan és azt bele. Ehhez kell kb. 10 evőkanál cukor, hogy szirupos legyen, + ugye tartósítás. Közben érdemes kóstolgatni, hogy biztos jók legyenek az arányok. Nekem így az ideális, mert érződik, hogy fűszeres, de kicsit fanyar, nem vész el a birs jellegzetes ize. Kicsi citromlevet is szoktam még hozzáönteni, első sorban azért, hogy az alma ne barnuljon meg. Ha előfőzött üvegbe teszed, és ügyesen légmentesen lezárod, akkor nem kell bele tartósítószer, viszont felbontás után érdemes hűtőben tárolni!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ki fogom próbálni!
2015. nov. 14. 16:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!