Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan egyszerű receptek...

Tudtok olyan egyszerű recepteket mint a párolt brokkoli?

Figyelt kérdés
Hetedikes vagyok, anyukám nem főz valami jól így hát én szeretnék. De valahol el is kell kezdeni. Csak ötletem sincs a receptekhez.
2015. nov. 11. 18:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi :) Holnap kipróbálom valamelyiket...
2015. nov. 11. 19:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Tesztak a legegyszerubbek
2015. nov. 11. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki a rántottával kezdi a főzés/sütés fortélyait legalább is a férfiak.
2015. nov. 11. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt tudom ajánlani :)

2015. nov. 13. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Na leányom/fiam (megfelelő aláhúzandó), eszembe jutottál a párolt brokkoliddal.


Most olyat csináltam, hogy az sós vízben megfőtt brokkolit villával összekevertem túróval, sóval, borssal, áttört fokhagymával, és egy leheletnyi szerecsendióval. Ha nem elég krémes a túró, tegyél hozzá tejfölt, a szerecsendióval meg vigyázz, mert erős fűszer! Kenyérre kened, megeszed.


Alaptétel: aki olvasni tud, az főzni is, avagy a főzés nem tudás, hanem akarás kérdése.

Viszont, ha anyud főz, még ha nem is nagyon jól, akkor is érdemes lenne "majd én segítek!" jeligével egy csomó dolgot eltanulni tőle: pl. hogy készül a habarás, a rántás, a nokedli, a grízgaluska, hogy kell sütni a fasírtot, a sült husit serpenyőben, sütőben stb. Aztán majd felturbózod a tanultakat :)

Ezen kívül érdemes lenne meghatároznod, hogy pontosan MI nem ízlik anyukád főztjében. Az enyém pl. a só-bors-paprika szentháromságon kívül nem használt fűszert, amíg bele nem kotnyeleskedtem a főzésbe, és dög unalmas volt a menü.


Amiket szeretek és nem nehéz elkészíteni:

* szószos tészták (bolognai, gombapörkölt, borsópörkölt, bakonyi szelet/apró, majorannás hús stb.)

* egytálételek (bármi, amit beleraksz a fazékba és összefő: rizses húsok, rizottók, paprikás krumpli, pásztortarhonya)

* a leveskészítést is csak egyszer kell kitanulni, a legtöbb nagyon hasonló elven működik (nekem a habarással készült levesek egyszerűbbek)

* bármi, amit beteszel a sütőbe és megsül pl. [link] és az összes variációi (láttam én ezt már csilivel és barackkal is) sült gyökérzöldségek (trendi, vegán, paleo :D) stb.

* Vajban párolt csikremell vagy csirkekockák, lehet olaj és vaj keverékén is: csirkemellet kettévágod és kiklopfolod, (cuki, szív alakú szeleteket kapsz), vagy felkockázod, besózod, borsos lisztbe forgatod, forró olajban/vajban percek(!) alatt kisütöd.

* Orly csirke (ha unod a sima rántottat): [link]

Csirkemellet sütni azért jó, mert villámgyorsan átsül, nem kell azon aggódni, hogy nyers-e, rágós-e.

* De ha disznóhúst is akarsz: [link] (mi le szoktuk hagyni róla a 2. adag fokhagymát) A tejes pác miatt ez is gyorsabban, könnyebben sül.

2015. nov. 14. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
??:D a parolt brokkoli nem recept:D
2016. febr. 4. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!