Tudtok olyan egyszerű recepteket mint a párolt brokkoli?
Na leányom/fiam (megfelelő aláhúzandó), eszembe jutottál a párolt brokkoliddal.
Most olyat csináltam, hogy az sós vízben megfőtt brokkolit villával összekevertem túróval, sóval, borssal, áttört fokhagymával, és egy leheletnyi szerecsendióval. Ha nem elég krémes a túró, tegyél hozzá tejfölt, a szerecsendióval meg vigyázz, mert erős fűszer! Kenyérre kened, megeszed.
Alaptétel: aki olvasni tud, az főzni is, avagy a főzés nem tudás, hanem akarás kérdése.
Viszont, ha anyud főz, még ha nem is nagyon jól, akkor is érdemes lenne "majd én segítek!" jeligével egy csomó dolgot eltanulni tőle: pl. hogy készül a habarás, a rántás, a nokedli, a grízgaluska, hogy kell sütni a fasírtot, a sült husit serpenyőben, sütőben stb. Aztán majd felturbózod a tanultakat :)
Ezen kívül érdemes lenne meghatároznod, hogy pontosan MI nem ízlik anyukád főztjében. Az enyém pl. a só-bors-paprika szentháromságon kívül nem használt fűszert, amíg bele nem kotnyeleskedtem a főzésbe, és dög unalmas volt a menü.
Amiket szeretek és nem nehéz elkészíteni:
* szószos tészták (bolognai, gombapörkölt, borsópörkölt, bakonyi szelet/apró, majorannás hús stb.)
* egytálételek (bármi, amit beleraksz a fazékba és összefő: rizses húsok, rizottók, paprikás krumpli, pásztortarhonya)
* a leveskészítést is csak egyszer kell kitanulni, a legtöbb nagyon hasonló elven működik (nekem a habarással készült levesek egyszerűbbek)
* bármi, amit beteszel a sütőbe és megsül pl. [link] és az összes variációi (láttam én ezt már csilivel és barackkal is) sült gyökérzöldségek (trendi, vegán, paleo :D) stb.
* Vajban párolt csikremell vagy csirkekockák, lehet olaj és vaj keverékén is: csirkemellet kettévágod és kiklopfolod, (cuki, szív alakú szeleteket kapsz), vagy felkockázod, besózod, borsos lisztbe forgatod, forró olajban/vajban percek(!) alatt kisütöd.
* Orly csirke (ha unod a sima rántottat): [link]
Csirkemellet sütni azért jó, mert villámgyorsan átsül, nem kell azon aggódni, hogy nyers-e, rágós-e.
* De ha disznóhúst is akarsz: [link] (mi le szoktuk hagyni róla a 2. adag fokhagymát) A tejes pác miatt ez is gyorsabban, könnyebben sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!