Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a 'midzs' (Mititei) receptje?

Mi a 'midzs' (Mititei) receptje?

Figyelt kérdés

Romániában lehet kapni. Olyan mint a fasírt, csak hosszúkás. A fűszerekre lennék kíváncsi. Nagyon szeretjük.

[link]


2010. márc. 18. 19:50
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
A neten utána néztem és a fűszereket nem nagyon írják. Szerintem nemcsak a bárány, a marha és a sertés hús na meg a fokhagyma adja meg az ízét. Pikáns fűszerekre lennék kíváncsi.
2010. márc. 18. 19:54
 2/15 anonim ***** válasza:

figyu az nem "midzs" hanem miccs , a mititei azt jelenti kicsi. a legjobb miccs az 3 fele husbol keszul, es ahogy mondtad a fo fuszer a foghagyma, bors, so, piros paprika(keves), en ugy tudom hogy mast nem tesznek bele.

remelem segitettem vele.

2010. márc. 18. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
elozo vagyok, romaniaban elek, a magyar hatar mellett, ugyogy gyakram eszunk miccset:)
2010. márc. 18. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Utolsó megtudnád mondani, hogy milyen fűszerekkel készítik.
2010. márc. 18. 20:17
 5/15 A kérdező kommentje:
Most olvasom, hogy te írtad az elsőt. De tényleg nem kell bele más. Én nem hiszem.
2010. márc. 18. 20:18
 6/15 anonim ***** válasza:

lso vagyok .nah a kedvedert meneztem par roman nyelvu oldalt mit irnak szoval ok irnak:gyomber(izles szerint, nem kotelezo), fekete bors, foghagyma,( komenymag, koriander-szinten izles szerint ha akarod) piros paprika, pici szodabikarbona, es azt irja hogy lehet a psztaba tenni kicsi asvanyvizet, vagy huleveslevet. ennyit tudtam meg segiteni. remelem sikerul hazilag megcsinalni.

alatalaban 3 fele husbol a legfinomabb, de ha csak 1re van lehetoseg az diszno legyen, ha nagyon szaraz a hus akkor kell melle tenni zsiragekot.

2010. márc. 18. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, ha nem tudok segíteni, de muszáj leírnom, hogy ennél finomabbat talán még nem is ettem. Hú de nagyon jó. Mennyit ettem mikor Marosvásárhelyen laktam.
2010. márc. 18. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is rengeteget ettem miccset és imádja az egész családom.

Erdélyben nekem egy helyi néni a következőképen írta le a receptet:

sertés

juh

marha-ezek darált hús

kevés pirospaprika

bors

kevés szodabikarbóna(ettől nő meg és lesz olyan amilyennek lennie kell)

csombor/borsikafű (ki hogy ismeri)

Se fokhagyma,se vöröshagyma nem kell bele.Keresed benne az ízt, de attól olyan lenne mint a fasírt és ez igaziból nem az.

Faszénen szoktuk sütni, de van hogy csak 2féle húsból.Akkor is nagyon finom,mellé mustár, friss kenyér.

Most az én kedvemet is meghoztad hozzá. :)

2010. márc. 19. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Az első hozzászólóval egyetértek.A masszához viszont kell szódabikarbónát tenni, különben a marhahús nem fog puhává sülni annyi idő alatt, mint a többi fajta hús.
2010. márc. 19. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Na kezd osszeallni a kep de meg mindig nem tokeletes. a haromfele hus+so+bors+csombor+szodabikarbona. ezt keves vizzel osszegyurjuk es egy napig huttoben erleljuk, es csak ezutan sussuk.
2010. máj. 2. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!