Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit egyen a beteg gyerek?...

Mit egyen a beteg gyerek? Adjak vagy ne adjak?

Figyelt kérdés

Kislányom 5 éves és elkapott egy hasmenéses vírusos betegséget. Napok óta hasmenése van, ma is volt neki reggel. Az orvos diétát ajánlott. Ma egész nap főtt krumplit, répát és fokhagymát evett, mert azt kívánt. De mostmár nagyon könyörög, hogy holnap had kaphasson tükörtojást.Nem tudom mi tévő legyek, mert ugye ma is volt hasmenés. Adjak neki? Gondoltam pici vajra rakom és csak egyet kap. És még abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen diétás, könnyű ételeket főzzek neki?

Nagyon könyörög a tejfölös tésztáért, de semmiféle tejterméket nem kaphat azt mondta az orvos.Most mit csináljak??

Na meg a brokkoli, nagyon imádja és kéri hogy főzzek neki, de az sem jó a kis gyomrának mert puffasztja.Annyira sajnálom szegényt és nagyon tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

28/N

2015. okt. 30. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem ne adj neki tojást meg tejterméket, viszont sovány párizsikat, csirkesonkákat magában simán kaphat. esetleg ropit, kekszet
2015. okt. 30. 18:21
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
Ha van teflonos serpenyöd, akkor teljesen zsíradék nélkül is meg el lehet készíteni tükörtojást: a serpenyöbe öntesz kb 2-4 mm magasan vizet, és amikor forr, teszed rá a tojást, mintha a víz lenne a zsiradék. Így is szépen megsül és mégis diétás(abb).
2015. okt. 30. 18:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amíg hasmenése van, addig krumpli, répa, rizs, kétszersült és háztartási keksz a diéta, amikor jobban van, lehet adni húslevest, párolt csirke mellett, majd vissza lehet térni a megszokott étrendhez.
2015. okt. 30. 18:40
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Se tojást, tejterméket nem szabad, húst pedig mégannyira sem (főleg nem amit valaki javasolt: párizsit és egyéb ipari hulladékot!).

Keményítős ételeket szabad, pl. répa, krumpli, rizs, kenyér, cukkini, articsóka, brokkoli, tökfélék, tészta illetve gyümölcsökből alma vagy banán. Ezeknek magas a keményítőtartalmuk így segítenek hasmenés esetén. Minden más - elsősorban zsíros vagy rostos ételek - csak ront a helyzeten!

2015. okt. 30. 19:07
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

#2: A tükörtojás alig szív fel zsírt, a magas zsírtartalma magától a tojástól van...

Részvétem, kérdező, remélem, hamar meggyógyul a kicsi!

Felmerül bennem, mit csinál az, aki nem tud sok szénhidrátot enni, viszont a kalóriabevitele zömmel zsírból áll s a fő fehérjeforrása a tojás? Koplal? Vagy jó neki ilyenkor a tojás és a zsír, mert ő így működik (szerintem ez lehet, tojás és zsír, ezek szuper gyomorkímélő ételek számomra, aki szénhidrátszegényen és zsírdúsan élek)?

Zöldséges tészta nem lenne jó a kicsinek? Ha nagyon zsírszegényre akarjuk venni a figurát, akkor kis szójaszósszal vagy más ízes szósszal, amit szeret, de nem igazán zsíros? Valamit csak lehet tenni...

Bár nem tudom, mennyire igaz, hogy ez és az kerülendő, főleg, hogy sokfélék vagyunk s magamról tudom, hogy ha valamit kívánok és kapok egy PICIT, az mennyire csodás tud lenni a semmihez képest. Én magam lelkesen kísérleteznék, de önmagamon, nem szegény kislánnyal :(

Tényleg szorítok, hogy hamar túl legyen rajta!

2015. okt. 30. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:

első vagyok, a 4-es írt hülyeséget, kenyeret semmiképp ne adj neki szerintem

a sovány felvágottat a doki mondta, ha már bír krumplit, rizst enni, akkor lassan ehet azt is! hogy a gyomra kezdjen visszarázódni

nem azt írtam, hogy a legolcsóbb macskapárizsit, hanem pl. sovány csirkemellsonkát, abból se töménytelen mennyiségben, hanem 1-2 szeletet kezdetnek!

2015. okt. 30. 21:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pacsi. Sajnos még mindig nincs jól, úgyhogy még egy darabig marad a diéta. Ma kapott egy tükörtojást, úgy csináltam, ahogy valaki itt írta, szóval vízben.Rettentő boldog volt tőle. Nem lett tőle rosszabb a hasmenés. Kapott még pirítóst, krumplit, rizst, banánt, rágcsált ropit. Este kakaózni szokott és ugye ezt most nem lehet, teát adok neki, de sír a kakaóért, nehezen megy ez miatt az alvás is sajnos.
2015. okt. 31. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:
49%
Én ittam már kakaót rizstejjel is (házilag készítettem roppant olcsón, áztatott rizs turmixolva, leszűrve), egészen iható volt... Persze kókusztejjel jobb, de az zsíros. Bár ugye a tojás kalóriájának is zsírból jön a kétharmada, ha egyetlen tojásnál az nem is oly vészes... Lehet több fehérjét is alkalmazni, de nem tudom, a tojás a zsír miatt ellenjavallt vagy más miatt.
2015. okt. 31. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:

A kakaót is megpróbálhatod csak vízzel, ízre hasonló, és lehet, hogy jobban esik neki, mint valami más.

Örülök, hogy a "vízben sült" tükörtojást meg tudta enni.

2015. okt. 31. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!