Hasonlóan színes, és finom receptek wokhoz?
Valami egyszerűt, gyorsat, finomat és szépet szeretnék. Hasonlót (vagy akát olyat) mint a képen de ennek nem találtam a receptjét.
vagy
Recept???
Összepirítasz mindent, és kész.
Ezt a végtelen bonyolult "receptet" pont annyi wok-os kajára lehet ráhúzni, amennyit a fantáziád enged.
Szépen elbattyogsz a legközelebbi piacra, ami színes megveszed, (nyilván ésszerű keretek közt) hazaviszed, feldarabolod, és forró wokban összepirítod.
Ami keményebb (pl sárgarépa) azt előbb teszed bele. Ami hamarabb felpuhul, (pl cukkini) azt később.
A felpuhulási időkkel úgy játszhatsz, ha az egyes alapanyagokat eltérő vastagságra vágod, a fenti példát véve, a s.répát vékonyabbra, mint a cukkinit.
Piríthatsz bele olajos magvakat, átforgathatok különféle intenzív szószokkal (szója , worcester, ketchup, ) vagy megpiríthatod eleve ízesített olajokon, pl fokhagymás, vagy valamilyen zöld-fűszeres fűszer olajon, olajos marinádon.
Tálaláskor még megszórhatod valamivel, hogy még extrába feldobd, valami intenzív színnek, vagy ízzel, pl reszelt parmezán, vagy gorgonzola, vagy finomra vágott trikolor paprika, vagy friss zöld fűszer, petrezselyem, zeller, bazsalikom, bármi, vagy külön lepirított apróra vágott bacon, vagy hajszál vékonyra szeletelt szárított sonkából néhány összetekert rózsa....
("Főzni nem tudni kell, hanem merni!")
Azért azt megsúgom, hogy ezek nem kicsit manipulált képek, miután megsütöd, hőkezeled a zöldségeket, már nem lesz ilyen ragyogó, élénk színük, picit veszít a tarkaságból.
Ha csak valami zöldségköretet szeretnél, akkor ahogy az első írta, megveszel a piacon bármit, amit szeretsz, és kevés olajon összepirítod.
Ha szereted az ázsiai ízeket, akkor először a fokhagymát és a gyömbért pirítod meg, majd a szójaszósz, fehér bor, étkezési keményítő keverékében pácolt csirkemell csíkokat dobod bele, és fehéredésig pirítod, kiteszed egy tányérra, és melegen tartod. Ezután egy kanál olajon megpirítod a zöldségeket, visszateszed a húst, szójamártással, és valamilyen ázsiai fűszerrel, fűszerkeverékkel (a kedvencem az ötfűszer keverék, de bármelyik kész fűszerkeverék jó) ízesíted, és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!