Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hasonlóan színes, és finom...

Hasonlóan színes, és finom receptek wokhoz?

Figyelt kérdés

Valami egyszerűt, gyorsat, finomat és szépet szeretnék. Hasonlót (vagy akát olyat) mint a képen de ennek nem találtam a receptjét.

[link]

vagy

[link]


2015. okt. 25. 18:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Recept???

Összepirítasz mindent, és kész.

Ezt a végtelen bonyolult "receptet" pont annyi wok-os kajára lehet ráhúzni, amennyit a fantáziád enged.


Szépen elbattyogsz a legközelebbi piacra, ami színes megveszed, (nyilván ésszerű keretek közt) hazaviszed, feldarabolod, és forró wokban összepirítod.


Ami keményebb (pl sárgarépa) azt előbb teszed bele. Ami hamarabb felpuhul, (pl cukkini) azt később.


A felpuhulási időkkel úgy játszhatsz, ha az egyes alapanyagokat eltérő vastagságra vágod, a fenti példát véve, a s.répát vékonyabbra, mint a cukkinit.


Piríthatsz bele olajos magvakat, átforgathatok különféle intenzív szószokkal (szója , worcester, ketchup, ) vagy megpiríthatod eleve ízesített olajokon, pl fokhagymás, vagy valamilyen zöld-fűszeres fűszer olajon, olajos marinádon.


Tálaláskor még megszórhatod valamivel, hogy még extrába feldobd, valami intenzív színnek, vagy ízzel, pl reszelt parmezán, vagy gorgonzola, vagy finomra vágott trikolor paprika, vagy friss zöld fűszer, petrezselyem, zeller, bazsalikom, bármi, vagy külön lepirított apróra vágott bacon, vagy hajszál vékonyra szeletelt szárított sonkából néhány összetekert rózsa....


("Főzni nem tudni kell, hanem merni!")

2015. okt. 25. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Azért azt megsúgom, hogy ezek nem kicsit manipulált képek, miután megsütöd, hőkezeled a zöldségeket, már nem lesz ilyen ragyogó, élénk színük, picit veszít a tarkaságból.


Ha csak valami zöldségköretet szeretnél, akkor ahogy az első írta, megveszel a piacon bármit, amit szeretsz, és kevés olajon összepirítod.

Ha szereted az ázsiai ízeket, akkor először a fokhagymát és a gyömbért pirítod meg, majd a szójaszósz, fehér bor, étkezési keményítő keverékében pácolt csirkemell csíkokat dobod bele, és fehéredésig pirítod, kiteszed egy tányérra, és melegen tartod. Ezután egy kanál olajon megpirítod a zöldségeket, visszateszed a húst, szójamártással, és valamilyen ázsiai fűszerrel, fűszerkeverékkel (a kedvencem az ötfűszer keverék, de bármelyik kész fűszerkeverék jó) ízesíted, és kész is.

2015. okt. 26. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
a wok király! levesfőzéshez, hús sütéshez, pároláshoz, stb. mindenre jó. A képen párolt zöldséget látok, lehet kapni mindenféle mirelit zöldségkeveréket a mexikóitól a direkt wokos zöldségkeverékekhez, de friss zöldségből is nagyon jókat lehet csinálni, karfiol, brokkoli, répa, kukorica, gomba, bármi. Olivaolajon kicsit megpirítani, kevés víz (nem muszály, mert magában is megpárolódik, enged valamennyi vizet) fedő rá, 20 perc kb és kész. lehet mellé csirkemellet sütni, vékony szeletek, kicsit ki szoktam klopfolni, befűszerezni tetszés szerint, aztán hajrá.
2015. okt. 29. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!