Mit főzzek neki, ami ehhez hasonlóan egyszerű, látványos és finom?
A barátomnak nagyon szereti a finom ételeket, mesélte, hogy múltkor ilyet evett és nagyon ízlett neki: [link]
Egy katasztrófa vagyok a konyhában, amit el lehet rontani, azt én elrontom, de szeretnék neki valami finomat főzni. Sütőm nincs, csak 2 lapos villanyrezsóm. Mit tudnék neki készíteni, ami egyszerű és jól néz ki?
Pl.
A rántani való husit kiklopfolod, megsózod.
Csirkemájat tésztaszűrőbe teszed, és egy pillanatra lobogó sós vízbe mártod, hogy a véres lé kifőjjön belőle.
A kiklopfolt husi egyik oldalát jó vastagon megkened mustárral, az egyik felébe egy szelet sajtot, rá egy csirkemájat. A husi másik felét ráhajtod és összetűzöd (fogpiszkáló is jó). Bepanírozod és megsütöd. Rizi-bizi, vagy sült krumpli-köret + salival fincsi ebéd-vacsi.
ha szereti a zöldséges dolgokat, akkor én is írok egy egyszerű, de nagyon finom töltött-rántott csirkemellet.
egy pici hagymát finomra vágva megdinsztelünk kevés vajon/olajon.ezen megpárolunk vegyes zöldséget, sárgarépa-borsó-kukorica , vagyis valamilyen zöldségmixet. a mexikói is nagyon jó, de gombát is lehet keveset belekeverni. egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk a zöldségekre, így élénk színük megmarad.ha félpuha, akkor 2-3 felvert tojást öntünk rá és omlett szerűséget sütünk.
persze sózni, borsozni ízlés szerint.
a csirkemellet szép nagy szeletekre vágjuk,sózzuk, finoman klopfoljuk. az omlettet annyi darabra vágjuk, ahány szelet húsunk van. a hús egyik felére tesszük, a másik felét
ráhajtjuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk.
Forró zsiradékban kisütjük, félbevágva ( hogy szépen látszódjék a belseje) sült hasábkrumlival, krumplipürével, vagy vajas -petrezselymes újkrumplival tálaljuk.
tavaszi friss saláták illenek hozzá. akár uborka, vagy pl bazsalikomos paradicsomsaláta, fejessaláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!