Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek neki, ami ehhez...

Mit főzzek neki, ami ehhez hasonlóan egyszerű, látványos és finom?

Figyelt kérdés

A barátomnak nagyon szereti a finom ételeket, mesélte, hogy múltkor ilyet evett és nagyon ízlett neki: [link]

Egy katasztrófa vagyok a konyhában, amit el lehet rontani, azt én elrontom, de szeretnék neki valami finomat főzni. Sütőm nincs, csak 2 lapos villanyrezsóm. Mit tudnék neki készíteni, ami egyszerű és jól néz ki?


2013. máj. 16. 07:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ki klopfolod a csirke mellet,só,bors,sonka,sajt,egy másra hajtod összetűzüd 1 fogpiszkálóval és némi olajon megsütöd..Mellé burgonya püré,párolt zöldséggel.Vagy ha ez bonyolult akkor csak valami savanyúságot adhatsz mellé.
2013. máj. 16. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Pl.

A rántani való husit kiklopfolod, megsózod.

Csirkemájat tésztaszűrőbe teszed, és egy pillanatra lobogó sós vízbe mártod, hogy a véres lé kifőjjön belőle.


A kiklopfolt husi egyik oldalát jó vastagon megkened mustárral, az egyik felébe egy szelet sajtot, rá egy csirkemájat. A husi másik felét ráhajtod és összetűzöd (fogpiszkáló is jó). Bepanírozod és megsütöd. Rizi-bizi, vagy sült krumpli-köret + salival fincsi ebéd-vacsi.

2013. máj. 16. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A húst (csirke, pulyka vagy sertés) vékony csíkokra vágod, sózod, mustárba forgatod és kevés olajon megpirítod, majd felöntöd egy kicsit vízzel és puhára főzöd. Amíg fő tejszínbe kevés lisztet (3 decihez kb. fél evőkanál) mézet, mustár, sót, borsot keversz. Utána (ha a hús már puha ) barackbefőttet, - vagy lehet ananász is - negyedbe vágod, vagy ízlés szerint kisebbre és a hús mellé dobod. Óvatosan kell kavarni, nehogy szétmenjen a gyümölcs. Pár perc után pedig ráöntöd a tejszínes öntetet, összeforralod, esetleg fűszerezed ha szükséges. Tésztával, rizzsel tálalod. A tetejére még szórhatsz reszelt sajtot.
2013. máj. 16. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

ha szereti a zöldséges dolgokat, akkor én is írok egy egyszerű, de nagyon finom töltött-rántott csirkemellet.

egy pici hagymát finomra vágva megdinsztelünk kevés vajon/olajon.ezen megpárolunk vegyes zöldséget, sárgarépa-borsó-kukorica , vagyis valamilyen zöldségmixet. a mexikói is nagyon jó, de gombát is lehet keveset belekeverni. egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk a zöldségekre, így élénk színük megmarad.ha félpuha, akkor 2-3 felvert tojást öntünk rá és omlett szerűséget sütünk.

persze sózni, borsozni ízlés szerint.

a csirkemellet szép nagy szeletekre vágjuk,sózzuk, finoman klopfoljuk. az omlettet annyi darabra vágjuk, ahány szelet húsunk van. a hús egyik felére tesszük, a másik felét

ráhajtjuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk.

Forró zsiradékban kisütjük, félbevágva ( hogy szépen látszódjék a belseje) sült hasábkrumlival, krumplipürével, vagy vajas -petrezselymes újkrumplival tálaljuk.

tavaszi friss saláták illenek hozzá. akár uborka, vagy pl bazsalikomos paradicsomsaláta, fejessaláta.

2013. máj. 16. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Citromot, de ne főzd!
2013. jún. 10. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!