Milyen íze van a rebarbarának? Hol lehet kapni, milyen formában? És mirelit pitetésztát? Vagy pitesütőformát?
Igen, rebarbarás pitét szeretnék sütni, van hozzá egy receptem is. Még sosem csináltam pitét. Azt írják, hogy a tésztáját nehéz elsőre elkészíteni, gyakorlást igényel, de mivel fontos lenne, hogy jól sikerüljön, én megelégednék a mirelit változattal is.
A másik: rebarbara. Mindig is meg akartam kóstolni, de még sehol sem láttam! Lehet konzervben venni? Vagy hogy? és milyen?
A rebarbara egy hosszúszárú nagy zöld levelű növény. A levele nem ehető, a szárát kell megenni.
Kb. 100szor savanyúbb a citromnál.
Nekünk otthon a kertben van ültetve, nyáron többször "beérik".
Még én sem láttam sehol boltban, de talán nyáron a zöldségesnél előfordulhat.
"akinek százszor savanyúbb a citromnál, annál valami nem jó azzal a rebarbarával "
Ne haragudj, de te beleharaptál már nyersen? :))
Mert kompótban, lekvárban valóban lehet olyan mint az alma, hozzáadott 1kg cukorral. :)
De a rebarbara a legérettebb állapotában is, ha beleharapsz összerándul minden apró pici izmod az arcodon... Persze ha valaki bírja a strapát le tudja nyomni... én kiskoromban sokat ettem nyersen... épp ezért tudom, hogy durvább a citromnál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!