Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen íze van a rebarbarának?...

Milyen íze van a rebarbarának? Hol lehet kapni, milyen formában? És mirelit pitetésztát? Vagy pitesütőformát?

Figyelt kérdés

Igen, rebarbarás pitét szeretnék sütni, van hozzá egy receptem is. Még sosem csináltam pitét. Azt írják, hogy a tésztáját nehéz elsőre elkészíteni, gyakorlást igényel, de mivel fontos lenne, hogy jól sikerüljön, én megelégednék a mirelit változattal is.

A másik: rebarbara. Mindig is meg akartam kóstolni, de még sehol sem láttam! Lehet konzervben venni? Vagy hogy? és milyen?

2010. márc. 16. 19:47
 1/7 anonim ***** válasza:

A rebarbara egy hosszúszárú nagy zöld levelű növény. A levele nem ehető, a szárát kell megenni.

Kb. 100szor savanyúbb a citromnál.

Nekünk otthon a kertben van ültetve, nyáron többször "beérik".

Még én sem láttam sehol boltban, de talán nyáron a zöldségesnél előfordulhat.

2010. márc. 16. 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
nyáron a piacon többször láttam, de még nem kóstoltam.
2010. márc. 16. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Olyasmi mint az alma, akinek százszor savanyúbb a citromnál, annál valami nem jó azzal a rebarbarával (még).
2010. márc. 16. 20:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretem, van a kertünkben 3 bokor, magról vetettem. A nagy, húsos levélszárát kell levágni, amikor bepirosodik. Minél sötétebb vörös és vastagabb, annál finomabb. Fanyar, savanykás íze van, nyersen ehetetlen (szerintem). Vékonyan meghámozod (nagyon könnyen lejön a hártyavékony külseje, pont mint a spárgának) és már használhatod is. A 3 bokorról egy nyáron le tudok szedni 5-6 üveg lekvárra és 3-4 tál kompótra valót. Pitét még sosem készítettem, de biztosan azzal is isteni. Nyáron, a piacon nénikéktől is lehet venni. Ha van kerted, érdemes ültetni, abszolút igénytelen növény.
2010. márc. 16. 21:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Jól van, hát akkor most egyhamar nem fogok rebarbarát enni...majd ültetünk, szerencsére van kertünk. :)
2010. márc. 16. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:

"akinek százszor savanyúbb a citromnál, annál valami nem jó azzal a rebarbarával "

Ne haragudj, de te beleharaptál már nyersen? :))

Mert kompótban, lekvárban valóban lehet olyan mint az alma, hozzáadott 1kg cukorral. :)

De a rebarbara a legérettebb állapotában is, ha beleharapsz összerándul minden apró pici izmod az arcodon... Persze ha valaki bírja a strapát le tudja nyomni... én kiskoromban sokat ettem nyersen... épp ezért tudom, hogy durvább a citromnál. :)

2010. márc. 17. 08:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, növesztek is a kertben.
2010. márc. 17. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!